Ξενοδοχειακή μονάδα δίπλα στη θάλασσα
Ξενοδοχειακή μονάδα δίπλα στη θάλασσα
Ξενοδοχειακή μονάδα δίπλα στη θάλασσα
Ξενοδοχειακή μονάδα δίπλα στη θάλασσα
Πηγή Εικόνας: leonardo rosatti στο pexels

Με τη στρατηγική συνεργασία της Phocuswright, παγκόσμιου ηγέτη στο χώρο της πρωτογενούς έρευνας για τον κλάδο της φιλοξενίας θα πραγματοποιηθεί το 4οΔιεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας (4th International Hospitality Forum), που διοργανώνει το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος, τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020.

Το 4ο Φόρουμ Φιλοξενίας ακτινογραφεί τις ραγδαίες διαφοροποιήσεις του κλάδου μέσα στη νέα ψηφιακή πραγματικότητα υπογράμμισε κατά τη διάρκεια σημερινής δικτυακής συνέντευξης τύπου, ο πρόεδρος του ΞΕΕ Αλέξανδρος Βασιλικός, αποτυπώνοντας και το πλαίσιο της συνεργασίας του Επιμελητηρίου με την Phocuswright.

«Μέσα στη δυσκολότερη συγκυρία της σύγχρονης ιστορίας του, ο ξενοδοχειακός κλάδος βρίσκεται μπροστά στη μεγάλη διπλή πρόκληση της επιβίωσης και της φυγής προς τα εμπρός. Βασική και αδιαπραγμάτευτη θεσμική αποστολή του ΞΕΕ είναι με τις επιστημονικά τεκμηριωμένες προτάσεις του προς την Πολιτεία και με την έμπρακτη υποστήριξη των μελών του, να φέρουμε όσο πιο κοντά γίνεται την ανάκαμψη. Η γνώση είναι η ασπίδα μας απέναντι σε απειλές και κινδύνους σήμερα αλλά και η πυξίδα μας για τις επιτυχίες του αύριο. Αυτόν ακριβώς το ρόλο επιτελεί το 4ο Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας», σημείωσε ο κ. Βασιλικός στην παρέμβαση του.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, κατά τη συνέντευξη μεταδόθηκε βιντεομήνυμα από τις ΗΠΑ, του Managing Director της Phocuswright, Pete Comeau. Σημειώνεται ότι το Φόρουμ θα πραγματοποιηθεί μέσω της πρωτοποριακής ψηφιακής πλατφόρμας Swapcard. Μέσω αυτής κάθε χρήστης, από την ασφάλεια του γραφείου του, σε οποιοδήποτε σημείο στον πλανήτη μπορεί να έχει ενεργητική συμμετοχή στο Φόρουμ με την υποβολή ερωτήσεων, τον προγραμματισμό One-to-One call, την περιήγηση στα ψηφιακά booth των χορηγών και φυσικά να παρακολουθήσει τις συζητήσεις των πάνελ τόσο τη στιγμή που θα πραγματοποιηθούν όσο και κάποια άλλη στιγμή, αν δεν το επιτρέπει το πρόγραμμα του. Ειδικότερα το θεματικό περιεχόμενο του 4ου Διεθνούς Φόρουμ Φιλοξενίας θα περιλαμβάνει:

– Παρουσίαση και συζήτηση παγκόσμιας έρευνας της Phocuswright για τις τάσεις των ταξιδιών στο μέλλον και τις επιλογές των ταξιδιωτών.

– Δύο θεματικά πάνελς για τη βιωσιμότητα και για τις επιπτώσεις του Covid στον τουρισμό.

– Συνέντευξη με προσκεκλημένο υψηλού επιπέδου – CEO παγκόσμιου τουριστικού brand.

Το επόμενο, τέλος, διάστημα αναμένεται και η δημοσιοποίηση έρευνας του Ινστιτούτο Ερευνας και Προβλέψεων, όπου πρόκειται να δοθούν λεπτομέρειες για το αποτύπωμα της πανδημίας στα ξενοδοχεία. Στο σημείο αυτό ο κ. Βασιλικός έκανε λόγο για απογοητευτικά νούμερα και η δημοσίευση αυτών θα καθορίσει τη στάση του ΞΕΕ στο σκέλος των αιτημάτων του, απέναντι στην πολιτεία. Αφού ανάφερε ότι τα υπάρχοντα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι σημαντικά, ωστόσο σημείωσε, ότι ειδικές κατηγορίες ξενοδοχείων θα χρειαστούν περαιτέρω στήριξη.