Δήμος Αθηναίων, Υιοθέτησε ένα Δένδρο, Novoville
Δήμος Αθηναίων, Υιοθέτησε ένα Δένδρο, Novoville
Πηγή Εικόνας: Δήμος Αθηναίων

Και φέτος ο δήμος Αθηναίων εφαρμόζει το πρόγραμμα «Adopt-A-Tree/Υιοθέτησε νεοφυτεμένα δέντρα», μετά τη σημαντική ανταπόκριση των πολιτών κατά τη διάρκεια της πιλοτικής λειτουργίας του το περσινό καλοκαίρι.

Το «Adopt-A-Tree/Υιοθέτησε νεοφυτεμένα δέντρα» αποτελεί μέρος του προγράμματος «Υιοθέτησε την Πόλη σου», που «ενεργοποιεί πολίτες, φορείς και επιχειρήσεις για να γίνουν κομμάτι μιας Αθήνας διαφορετικής. Μιας πόλης ανθρώπινης, καθαρής και με το “υιοθέτησε νεοφυτεμένα δέντρα”, πιο πράσινης», όπως τονίζει ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η διαδικασία για να «υιοθετήσουν» οι πολίτες ένα νεόφυτο δέντρο και να το βοηθήσουν να επιβιώσει και να αναπτυχθεί, ποτίζοντάς το,  είναι απλή και γίνεται μέσω της δωρεάν εφαρμογής Novoville, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Αθηναίων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, κάθε χρόνο ο δήμος φυτεύει περίπου 600 νέα δέντρα για να ανανεώσει τις δεντροστοιχίες του. Τα νεοφυτεμένα δέντρα, την καλοκαιρινή περίοδο, χρειάζονται πότισμα 3-4 φορές την εβδομάδα, ώστε να επιβιώσουν. Όμως ο δήμος, αναφέρει η ανακοίνωσή του, κάθε καλοκαίρι, χάνει από 10% έως 40% των νεοφυτεμένων δέντρων λόγω των υψηλών θερμοκρασιών κλπ.

Για να υιοθετήσει λοιπόν κανείς ένα δέντρο αρκεί να κατεβάσει δωρεάν την εφαρμογή Novoville για Android συσκευές από το Google Play και για iOS συσκευές από το AppStore, ή να επισκεφθεί το NovovilleWebApp στην ιστοσελίδα του δήμου.

Στη συνέχεια, πατώντας το κουμπί «Υιοθέτησε ένα δέντρο» στην αρχική οθόνη μπορεί να δει όλα τα διαθέσιμα δέντρα και να διαλέξει αυτό που επιθυμεί «ζουμάροντας» στο χάρτη. Ο «ανάδοχος» του δέντρου λαμβάνει υπενθυμίσεις κάθε φορά που είναι αναγκαίο να το ποτίσει. Κάθε δημότης μπορεί να υιοθετήσει έως τρία δέντρα, ενώ αντίστοιχα ο αριθμός των δημοτών που μπορούν να υιοθετήσουν ένα συγκεκριμένο δέντρο είναι έως τρεις. 

Μπορείτε να δείτε αναλυτικές οδηγίες για το Adopt-A-Tree εδώ.

Δήμος Αθηναίων, Υιοθέτησε ένα Δένδρο, Novoville
Πηγή Εικόνας: Δήμος Αθηναίων