SKIATHOS AIRPORT, INTRAKAT, 17-18OCT2019
SKIATHOS AIRPORT, INTRAKAT, 17-18OCT2019
Πηγή Εικόνας: FRAPORT GREECE

Στην ανάγκη άμεσης επανεκκίνησης της Ελληνικής οικονομίας με επενδύσεις αλλά και έργα προκειμένου να αντιμετωπιστούν τάχιστα οι επιπτώσεις από την πανδημία, που έπληξε όλο τον πλανήτη, αναφέρθηκε η Διοίκηση του Ομίλου Intrakat κατά τη διάρκεια της Ετήσιας Τακτικής Συνέλευσης των μετόχων της.

Ειδικότερα ο κ. Δημήτρης Κούτρας, Πρόεδρος της Intrakat, αναφερόμενος στα θέματα της εταιρείας τόνισε ότι: «Την περασμένη χρονιά είχαμε συνέχιση της ανοδικής μας πορείας με αύξηση του τζίρου και των αποτελεσμάτων. Το ανεκτέλεστο των έργων που συγκεντρώσαμε και συγκεντρώνουμε σ΄ αυτή την δύσκολη περίοδο θα  βοηθήσει την συνέχιση αυτής της πορείας. Αλλά και η προίκα με την αγορά όλου του εξοπλισμού της ΑΕΓΕΚ με οργανωμένες εγκαταστάσεις συνεργείων – αποθήκης θα μας δώσει δυνατότητες αύξησης της παραγωγικότητας μας κατά την εκτέλεση των έργων»

κ. Πέτρος Σουρέτης, Διευθύνων Σύμβουλος της Intrakat, στην ομιλία του αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο περιβάλλον λειτουργάις του ομίλου και τις προκλήσεις που υπάρχουν μπροστά. Σημείωσε με έμφαση πως: «Η Intrakat  μέλος του πολυεθνικού ομίλου Intracom Holdings διαθέτει και την ικανότητα και την ευελιξία και την δυναμική που απαιτείται ώστε να αναπροσαρμόσει με επιτυχία αν και όπου χρειαστεί το αναπτυξιακό της πλάνο ώστε να συνεχίσει την ανοδική της πορεία που την έφερε μεταξύ των ισχυρών εταιρειών του κλάδου».

Όσον αφορά στην Ελληνική Οικονομία ο κ. Σουρέτης τόνισε ότι έχουμε υποχώρηση του ΑΕΠ λόγω του υγειονομικού φαινομένου COVID 19 καθώς και ότι οι επιπτώσεις σε μια χώρα σαν την Ελλάδα έρχονται με χρονική καθυστέρηση και οι προβλέψεις – παρά τις δημοσιονομικές παρεμβάσεις στήριξης – μοιάζουν δυσοίωνες. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους τρεις πυλώνες στους οποίους θα κατευθυνθεί η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση προς τα κράτη μέλη:

–      στήριξη των κρατών μελών για να ανακάμψουν, δηλαδή ενίσχυση των δημοσίων επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων με αύξηση των πόρων του Ταμείου Συνοχής

–      παροχή πόρων για ιδιωτικές επενδύσεις με εργαλεία όπως η ανακεφαλαιοποίηση υγιών εταιρειών

–      ενίσχυση προγραμμάτων στον τομέα της Έρευνας και Καινοτομίας, με διάρκεια από το 2021 μέχρι το 2027 και με προτεινόμενο προϋπολογισμό 100 δισ. Ευρώ, που ενεργοποιεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

διευκρινίζοντας όμως ότι: «Τα εθνικά σχέδια ανάκαμψης δεν είναι έτοιμα, δεν υπάρχουν ώριμες προτάσεις, ενώ παράλληλα οι Ελληνικές Τράπεζες παρά την στήριξη και τα κονδύλια που τους διετέθησαν, εμφανίζονται από απρόθυμες έως αρνητικές να στηρίξουν με ευέλικτες διαδικασίες την πραγματική οικονομία

Όσον αφορά τους νέους αναπτυξιακούς στόχους της Intrakat ανέφερε ότι πέραν των δημοσίων έργων υποδομής, επικεντρώνονται κυρίως σε έργα ΣΔΙΤ, περιβαλλοντικά και δίκτυα next generation access. Στον κατασκευαστικό τομέα, τα προς υπογραφή έργα ανέρχονται σε 208,6 εκ. ευρώ, με την Ιntrakat να έχει αναλάβει πρόσφατα έργα ύψους 76,2 εκ. ευρώ και το ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων να ξεπερνά τα 500 εκ. ευρώ περίπου. Επιπλέον η εταιρεία συμμετέχει σε διάφορους διαγωνισμούς έργων ύψους 350 εκ. ευρώ των οποίων το τελικό αποτέλεσμα αναμένεται εντός του 2020.

 

Η Intrakat ιδρύθηκε το 1987 και ανήκει στον όμιλο εταιρειών της Intracom Holdings. Είναι εισηγμένη από το 2001 στο Χρηματιστήριο Αθηνών και κατέχει εργοληπτικό πτυχίο 7ης τάξης ΜΕΕΠ. Tο 2005 συγχωνεύθηκε με την εταιρεία μεταλλικών κατασκευών Intramet. Αξιοποιώντας τη πολύχρονη εμπειρία της υλοποιεί σύγχρονα έργα υψηλής τεχνογνωσίας και εξειδίκευσης στους τομείς των τεχνικών έργων (οικοδομικών – υποδομής), του περιβάλλοντος και των Α.Π.Ε., της τεχνολογίας και των τηλεπικοινωνιακών υποδομών, της ενέργειας, των βιομηχανικών εγκαταστάσεων, των μεταλλικών κατασκευών, της αξιοποίησης ακινήτων και του φυσικού αερίου στην Ελλάδα και το εξωτερικό.