Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με τη συμμετοχή επιστημονικών φορέων συνεχίζεται η διαβούλευση για τον Μεγάλο Περίπατο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, χθες με διευρυμένη σύνθεση πραγματοποιήθηκε η τρίτη συνεδρίαση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής Διαβούλευσης, υπό την προεδρία του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, στην οποία τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων κατέθεσαν τις απόψεις τους για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που σχετίζονται με την καθημερινότητα οδηγών και πεζών στην πόλη.

Επίσης, στην πολύωρη συνεδρίασή της, η Διαπαραταξιακή Επιτροπή συζήτησε εκτενώς με τη μελετητική ομάδα Ειδικού Χωρικού Σχεδίου το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο που είναι στο τελικό στάδιο εκπόνησης.

Στην Διαπαραταξιακή Επιτροπή, η οποία θα συνεδριάζει κάθε βδομάδα συμμετέχουν εκτός από τους εκπροσώπους δημοτικών παρατάξεων, επιστήμονες εγνωσμένου κύρους (αρχιτέκτονες, πολιτικοί μηχανικοί, πολεοδόμοι, συγκοινωνιολόγοι κ.α.) που με την πολύτιμη γνώση και την μεγάλη εμπειρία τους συμβάλουν καθοριστικά στην διαδικασία της διαβούλευσης για τον Μεγάλο Περίπατο.

Αντικείμενο της Διαπαραταξιακής Επιτροπής είναι η παρακολούθηση και συνεχής αξιολόγηση της εξέλιξης του πιλοτικού έργου με τις ήπιες παρεμβάσεις που γίνονται σε αυτή τη φάση κι έχουν προσωρινό χαρακτήρα, η διαβούλευση με τους φορείς και η εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο των οριστικών και μόνιμων έργων που θα πάρουν τη θέση των σημερινών προσωρινών, μετά το διάστημα της πιλοτικής διαδικασίας.