Εφορία
Εφορία
Εφορία
Εφορία
Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο μικρός αριθμός αλλά και ο χαμηλός ρυθμός φορολογικών δηλώσεων που είχαν υποβληθεί μέχρι σήμερα, σε συνδυασμό με τον φόρτο που έχουν επωμιστεί λογιστές και λογιστικά γραφεία με τις ειδικές ρυθμίσεις λόγω COVID-19, οδηγούσαν σε παράταση της υποβολής φορολογικών δηλώσεων…

Έτσι και επίσημα – όπως αναμένονταν, παρά το ότι η ΝΔ πρεσβεύει, όπως έχουν υποστηρίξει πολλάκις στελέχη της, την κανονικότητα – το ΥΠΟΙΚ ανακοίνωσε η χρονική παράταση της προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα έως και τις 29 Ιουλίου 2020.

Και μάλιστα «έχοντας πλήρη επίγνωση των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας», όπως σημειώνει.

Και η ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών συνεχίζει:

«Η παράταση κρίθηκε επιβεβλημένη, προκειμένου να διευκολυνθούν όλοι οι πολίτες και οι επιχειρήσεις να υποβάλουν τη φορολογική δήλωσή τους.

Επισημαίνεται ότι δεν αλλάζει η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος, η οποία είναι η 31η Ιουλίου 2020.

Η Κυβέρνηση έχει ανακοινώσει και θα προχωρήσει και σε άλλα μέτρα διευκόλυνσης των φυσικών και νομικών προσώπων σε ό,τι αφορά στην εξόφληση των φορολογικών τους υποχρεώσεων. Υπενθυμίζεται ότι:

  • Παρέχεται έκπτωση σε ποσοστό 2% για την εφάπαξ καταβολή του φόρου εισοδήματος για τα φυσικά πρόσωπα.
  • Η εξόφληση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων θα γίνει σε 8 μηνιαίες δόσεις, αντί 3 διμηνιαίων δόσεων, που ίσχυε μέχρι σήμερα.
  • Η εξόφληση του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων θα γίνει σε 8 μηνιαίες δόσεις, αντί των 6 μηνιαίων δόσεων, που ίσχυε μέχρι σήμερα.
  • Η εξόφληση του ΕΝΦΙΑ θα γίνει σε 6 μηνιαίες δόσεις, αντί για 5 μηνιαίες δόσεις, που ίσχυε μέχρι σήμερα.»