Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συμφωνία συνεργασίας στη διαχείριση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου υπέγραψαν η Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) με την ΕΔΑ Αττικής.

Η σύμβαση, η οποία εγκρίθηκε από τη ΡΑΕ, προβλέπει την παροχή υπηρεσιών για την υποστήριξη της ΔΕΔΑ στην ανάπτυξη, τη λειτουργία και τη συντήρηση των δικτύων διανομής φυσικού αερίου στις γεωγραφικές περιοχές Λαμίας, Θήβας, Οινοφύτων – Ριτσώνας, Χαλκίδας, Αγίων Θεοδώρων, καθώς επίσης και στην ανάπτυξη δύο νέων σταθμών Λειτουργίας και Συντήρησης στη Λαμία και τα Οινόφυτα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, οι διοικήσεις των δύο επιχειρήσεων συμφώνησαν στην ανταλλαγή καλών πρακτικών, τεχνογνωσίας και εμπειρίας, αποσκοπώντας στη διαρκή βελτίωση της ασφάλειας και της αξιοπιστίας των αγωγών φυσικού αερίου στην ελληνική επικράτεια.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ Μάριος Τσάκας δήλωσε σχετικά : « Μετά τη συνεργασία με την ΕΔΑ ΘΕΣΣ, ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την ΕΔΑ Αττικής έχοντας ως στόχο την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη ανάπτυξη και λειτουργία των δικτύων διανομής φυσικού αερίου στην ελληνική περιφέρεια. Με το φιλόδοξο αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΔΕΔΑ, συνολικών επενδύσεων άνω των 270 εκατ. ευρώ, η διείσδυση του φυσικού αερίου δεν περιορίζεται μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης, αλλά πλέον γίνεται πραγματικότητα ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, με σημαντικά οφέλη για τους πολίτες, τις επιχειρήσεις, το περιβάλλον και την ανάπτυξη της οικονομίας μας».

Από την πλευρά του, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της ΕΔΑ Αττικής Πιέρρος Χατζηγιάννης σημείωσε:

«Με τη σύμβαση συνεργασίας που υπογράψαμε με τη ΔΕΔΑ, η πολύτιμη εμπειρία και τεχνογνωσία που η εταιρεία μας έχει αποκτήσει με το πέρασμα των χρόνων, επεκτείνεται πέραν των ορίων της Αττικής και αξιοποιείται για την επέκταση και την ασφαλή λειτουργία των δικτύων διανομής φυσικού αερίου στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα. Το φυσικό αέριο είναι το καύσιμο γέφυρα στη μετά λιγνίτη εποχή και όλοι εμείς στην ΕΔΑ Αττικής, αλλά και στη ΔΕΔΑ μοιραζόμαστε τον ίδιο στόχο: να φτάσει σε κάθε πολίτη και επιχείρηση της χώρας με ασφάλεια και αξιοπιστία, το ταχύτερο δυνατό».