Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Καρφί» εις βάρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ έριξε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο.

Aναφορικά με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) και τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, o υπουργός προέταξε την αναγκαιότητα υλοποίησης του κυβερνητικού πλάνου για τη μείωση του άνθρακα και την αξιοποίηση των ΑΠΕ.

Το πιο αιχμηρό σχόλιο, ωστόσο, στην απάντησή του αφορούσε την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να τον οδηγήσει στην… παρανομία.

«Η επιθυμία μας είναι να πάμε στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Σ’ αυτό θα πάμε με ειδικά χωροταξικά σχέδια και προβλέψεις. Εμείς κάνουμε 10 – 13 χρόνια να αδειοδοτήσουμε αυτά τα έργα. Είναι προς τιμήν μας;», διερωτήθηκε ο υπουργός και συμπλήρωσε: «Υπάρχει πλαίσιο ευρωπαϊκό χωροταξικό και θα υπάρξει ευρωπαϊκή οδηγία που μας λέει να τελειώνουμε στα δύο χρόνια. Κι εσείς μου λέτε να παρανομήσω. Να μην κατέβω, όπως είναι ο στόχος, στα δύο χρόνια γι’ αυτά αλλά να μείνω στα 13».

«Δεν θα το κάνω. Γιατί αν θα το κάνω, εσείς οι ίδιοι θα μου πείτε ότι οι άλλοι προσελκύουν φωτοβολταϊκά και αιωλικά και εμείς κοιτάμε το υπερπέραν. Εμείς θα βοηθήσουμε στην πράσινη ανάπτυξη», κατέληξε ο υπουργός.

Διαβάστε ακόμα: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: οι στόχοι του ΥΠΕΝ με το χωροταξικό νομοσχέδιο – όλα τα κεφάλαια – η παρουσίαση στο Υπουργικό Συμβούλιο

Σημειώνεται ότι το θέμα θα αναλύσει, κατά την αυριανή ημέρα, πιο διεξοδικά ο υφυπουργός Γεράσιμος Θωμάς.

Νωρίτερα, ο υπουργός είχε εγκαλέσει τον ΣΥΡΙΖΑ για «πολιτική γύμνια» εκφράζοντας την ανυπομονησία του να ξεκινήσει ο ουσιαστικός διάλογος επί του νομοσχεδίου προκειμένου να αναδειχθούν οι αντιφάσεις στη ρητορική του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μάλιστα, έκανε λόγο για υποκριτική στάση και για ρητορική ψεύδους από πλευράς του αρμόδιου εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Από αυτό το νομοσχέδιο θα φύγετε ηττημένοι και απολογούμενοι γιατί όταν μπούμε στην ουσία του νομοσχεδίου όλοι θα δουν πως λύνει προβλήματα. Δεν θα σας αφήσουμε να συνθηματολογείτε» τόνισε ο υπουργός και επεσήμανε «Ανυπομονώ να ξεκινήσει η συζήτηση επί του νομοσχεδίου για να φανεί η πολιτική γύμνια. Αυτοί που αντιδρούν καλύπτουν απλώς την αγωνία υπογράμμισης της ύπαρξής τους».

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: οι στόχοι του ΥΠΕΝ με το χωροταξικό νομοσχέδιο – όλα τα κεφάλαια – η παρουσίαση στο Υπουργικό Συμβούλιο