Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στη Βουλή φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ το θέμα ξενοδοχειακής επένδυσης κοντά στο μνημείο της Ακρόπολης και καταγγέλλει την υπαγωγή της κατασκευάστριας εταιρείας στον αναπτυξιακό νόμο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την έκδοση απόφασης με την οποία θα ενισχυθεί εταιρεία για ξενοδοχειακή επένδυση στην Ακρόπολη η οποία έχει ακυρωθεί από το ΣτΕ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, οι βουλευτές που υπογράφουν την ερώτηση συνδέουν την απόφαση ενίσχυσης συγκεκριμένης κατασκευαστικής εταιρείας, με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, διότι, όπως επισημαίνουν, την είχε εκπροσωπήσει ενώπιον του ΣτΕ, προτού λάβει κυβερνητική θέση. Γι΄αυτό και την ερώτησή τους απευθύνουν και στους δύο υπουργούς, Ά. Γεωργιάδη και Γ. Γεραπετρίτη.

Με την ερώτησή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καλούν τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων να ενημερώσει τη Βουλή για ποιο λόγο και με ποιο σκεπτικό εκδόθηκε από τις υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων η συγκεκριμένη απόφαση ένταξης της εν λόγω εταιρίας στον αναπτυξιακό νόμο, ενώ έχει μεσολαβήσει η απόφαση ακύρωσης της υποχρεωτικής προέγκρισης οικοδομικής άδειας εκ μέρους του Συμβουλίου Επικρατείας, για λόγους συνταγματικής προστασίας του πολιτιστικού περιβάλλοντος. Ζητούν επίσης, να ενημερωθούν εάν εκλήθη από το υπουργείο ο επενδυτής να γνωρίσει τις προθέσεις του σχετικά με την επένδυση μετά την απόφαση του ΣτΕ και εάν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων θα ανακαλέσει την απόφαση ένταξης (έγκριση φοροαπαλλαγής ύψους περίπου 3,4 εκατ. ευρώ), σεβόμενος την αντισυνταγματικότητα που διαγιγνώσκει το Συμβούλιο της Επικρατείας. Επίσης ρωτούν να ενημερωθούν, εάν τηρούνται, εκ μέρους του υπουργού Επικρατείας, τα διαλαμβανόμενα στο νόμο για το επιτελικό κράτος, σχετικά με τις διαδικαστικές υποχρεώσεις για την αποφυγή σύγκρουσης συμφερόντων κατά την άσκηση των καθηκόντων του ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας.

Μαζί με την ερώτηση, οι βουλευτές υποβάλλουν και αίτηση κατάθεσης των διοικητικών εγγράφων που αφορούν την διεκπεραίωση του αιτήματος υπαγωγής του επενδυτικού σχεδίου της εταιρίας «VASACO AEKE» στις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου και τα οποία τηρούνται στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου, καθώς και όλη τη σχετική αλληλογραφία με την εν λόγω εταιρεία για την έγκριση της υπαγωγής της.