Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αίρονται οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου στα τμήματα των αυτοκινητοδρόμων και των εθνικών οδών κατά τις περιόδους των εορτασμών του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς.

Με βάση την απόφαση, η οποία τροποποιεί την ΚΥΑ (Δ30/Δ5α/81473/9813/2020 (Β’ 58), η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών που είχε προβλεφθεί κατά τις συγκεκριμένες ημερομηνίες με σκοπό τη διευκόλυνση των εκδρομέων, δεν θα ισχύσει.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών, το γεγονός ότι η κίνηση των οχημάτων στην ελληνική επικράτεια είναι ιδιαίτερα μειωμένη σε εφαρμογή των μέτρων που έχουν ληφθεί στο πλαίσιο περιορισμού της διάδοσης του COVID-19. Συνεπώς, δεν δημιουργούνται συνθήκες συμφόρησης στις οδούς και διακύβευσης της οδικής ασφάλειας και επιπλέον, υπάρχει η αναγκαιότητα τροφοδοσίας της αγοράς.

Την υπουργική απόφαση υπογράφουν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Δημήτρης Οικονόμου.