Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κρίσιμη ημέρα για την ΕΛΛΑΚΤΩΡ η σημερινή, μετά τον «χαμό« που έγινε χθες, χρηματιστηριακά.

Η μετοχή της εταιρείας κατέγραψε μεγάλη πτώση, στο -30% χθες 5 Μαρτίου.

Η εταιρεία μάλιστα εξέδωσε ανακοίνωση μετά τον κακό χαμό που προκλήθηκε, καθώς η πτώση ξάφνιασε τους πάντες και προκάλεσε δημοσιεύματα σε ιστοσελίδες που παρακολουθούν «ζωντανά» τις χρηματιστηριακές εξελίξεις.

Η ανακοίνωση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ είχε ως εξής:

«Με αφορμή τη σημερινή αιφνίδια, αδικαιολόγητη και ακραία πτώση της τιμής της μετοχής, η εταιρεία ΕΛΛΑΚΤΩΡ ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για τα ακόλουθα:

Ουδεμία εξέλιξη ή γεγονός σε γνώση της Εταιρείας υφίσταται που να δικαιολογεί τη σημερινή ακραία πτώση της τιμής της μετοχής της.

Επιπλέον η Εταιρεία δηλώνει ότι:

  1. Κατόπιν επικοινωνίας της με το βασικό μέτοχο της Εταιρείας ο τελευταίος δήλωσε κατηγορηματικά την πλήρη στήριξή του προς τη Διοίκηση του Ομίλου και των βασικών θυγατρικών του και διέψευσε επίσης κατηγορηματικά οποιαδήποτε φήμη περί χρηματοδοτικής αδυναμίας του σχήματός του.
  2. Θεωρεί ότι η κυκλοφορία των ανωτέρω ανυπόστατων φημών είναι μεθοδευμένη και έχει ως στόχο την υπονόμευση της τιμής της μετοχής.
  3. Θα προβεί σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια που τυχόν κριθεί αναγκαία προς προάσπιση των συμφερόντων της Εταιρείας και των μετόχων της»

Είχε προηγηθεί σωρεία φημών – πιθανότατα για χρηματιστηριακούς λόγους – για αποχωρήσεις στελεχών και μελών του διοικητικού συμβουλίου και διάφορα άλλα.

Γεγονός παραμένει ότι τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας και του ομίλου δεν είναι ανθηρά, όπως είναι αναμενόμενο άλλωστε με τέτοια ανομβρία έργων που επικρατεί στη χώρα.

Ωστόσο πολλοί αναφέρονται είτε απαξιωτικά είτε με ερωτηματικά για τον όμιλο μετά τις διοικητικές αλλαγές των τελευταίων χρόνων. Αλλά το γεγονός ότι πρόκειται για έναν γίγαντα του τομέα των έργων και των παραχωρήσεων παραμένει. Πάντως σε επίπεδο μετοχής ακόμη και χωρίς την τελευταία συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, η πορεία δεν είναι χαρμόσυνη…

Για όλους αυτούς τους λόγους αναμένεται η σημερινή αντίδραση της μετοχής, κρίσιμο μέγεθος για την εταιρεία. Οι πληροφορίες ότι ο τζίρος που έγινε χθες και τα κομμάτια που άλλαξαν χέρια ανήκουν σε μικρομετόχους που πιθανόν πανικοβλήθηκαν με τη γενική πτώση των αγορών μένει να αποδειχθεί. Πάντως επίσημος ή επιβεβαιούμενος λόγος για τέτοια πτώση, δεν υπήρξε. Αλλά η αγορά είναι ψυχολογία, ειδικά στο χρηματιστήριο, λένε οι γκουρού…