H LPC είναι η εταιρεία λιπαντικών του Ομίλου Motor Oil
H LPC είναι η εταιρεία λιπαντικών του Ομίλου Motor Oil
Πηγή Εικόνας: LPC

Σε σημαντικές επενδύσεις μέσα στην επόμενη πενταετία προχωράει η LPC, μέλος του Ομίλου Motor Oil, δίνοντας παράλληλα έμφαση στην εξωστρέφεια με αύξηση των εξαγωγών της. Από το 1981, οπότε και ιδρύθηκε, η εταιρεία επενδύει στην τεχνολογική καινοτομία και την έρευνα, έχοντας ως σκοπό την ανάπτυξη προϊόντων προηγμένης τεχνολογίας με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Η εταιρεία χαράσσει μια διαρκώς ανοδική και δυναμική πορεία στην Ελλάδα, αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Συγκεκριμένα, είναι ο Νο1 εξαγωγέας συσκευασμένων λιπαντικών στην Ελλάδα (πραγματοποιεί το 98% των συνολικών εξαγωγών λιπαντικών σε συσκευασία της Ελλάδας), με εξαγωγές σε περισσότερες από 55 χώρες και διατηρεί θυγατρικές στη Βουλγαρία (8% M.S.), τη Ρουμανία (4% M.S.) και τη Σερβία (3% M.S.). Την τελευταία δεκαετία οι επενδύσεις της LPC ξεπερνούν τα 17 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μια σταθερή αναπτυξιακή πορεία που την έχει καταστήσει την κορυφαία εταιρεία λιπαντικών στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Πρόσφατα η LPC προχώρησε στην κατασκευή υπερσύγχρονης μονάδας παραγωγής γράσου 3.000 ΜΤ/ ετησίως, μία επένδυση 3,5 εκατ. ευρώ. Η μονάδα που βρίσκεται μέσα στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της εταιρείας στον Ασπρόπυργο, αποτελεί την πιο σύγχρονη στο είδος της και εφαρμόζει τις τελευταίες διαθέσιμες τεχνολογίες. Είναι ικανή να παράγει μία πλήρη σειρά γράσων λιθίου, ασβεστίου αλλά και συνθετικών γράσων.

Μερική εικόνα της μονάδας παραγωγής γράσσου της LPC ΑΕ στον Ασπρόπυργο
Πηγή Εικόνας: LPC

Επιπλέον, η εταιρεία προχωρά στο επόμενο διάστημα σε μια νέα δυναμική συνεργασία με τη Naftal, τη μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία της Αλγερίας. Η κοινοπραξία που θα δημιουργηθεί μεταξύ των 2 εταιρειών θα έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός blending plant στην Αλγερία για την παραγωγή 55.000 ΜΤ λιπαντικών και 5.000 ΜΤ γράσων, επένδυση που υπολογίζεται να αγγίξει τα 30 εκατ. ευρώ. Με αυτή τη συνεργασία η LPC επιδιώκει να εδραιώσει την παρουσία της στην αγορά της Αλγερίας αλλά και της Αφρικής γενικότερα.

Η LPC παράγει και εμπορεύεται σημαντικά brands λιπαντικών όπως τα:

  • CYCLON – Flagship brand με παραγωγή, marketing και διεθνείς πωλήσεις.
  • VALVOLINE – Μοναδικός εισαγωγέας σε Ελλάδα και Βουλγαρία και εξουσιοδοτημένος, επίσημος παραγωγός λιπαντικών Valvoline.
  • Λιπαντικά ναυτιλίας – ELF Total – Εξουσιοδοτημένος παραγωγός.
  • AVIN και NIPCO Lubricants – Παραγωγή και διάθεση.

Η LPC πρωτοπορεί στηρίζοντας έμπρακτα την κυκλική οικονομία στην Ελλάδα, αναπτύσσοντας προϊόντα με υψηλό δείκτη κυκλικότητας και εφαρμόζοντας αυστηρές διαδικασίες διαχείρισης αποβλήτων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της LPC, Δημήτρης Κονταξής, αναφέρει σχετικά: «Η LPC, συστηματικά από την ίδρυσή της, επένδυσε στην εξωστρέφεια και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Αποτελούμε έναν σημαντικό διεθνή παίκτη στην αγορά λιπαντικών και στόχος μας είναι σύντομα να εξάγουμε τα προϊόντα μας σε περισσότερες από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα, επενδύουμε σε στρατηγικές συνεργασίες και νέες τεχνολογίες, με έμφαση στην ποιότητα και την ασφάλεια και, πάντοτε, με επίκεντρο τον πελάτη».

LPC
Πηγή Εικόνας: PLPC

Η LPC A.E είναι μέλος του Ομίλου Motor Oil, ιδρύθηκε το 1981 και δραστηριοποιείται ταυτόχρονα στη βιομηχανική παραγωγή βασικών λιπαντικών, στην παραγωγή και εμπορία συσκευασμένων λιπαντικών προϊόντων  καθώς και στην εμπορία παραφινών και άλλων προϊόντων πετρελαίου.

Η LPC, έχει αναπτύξει και διαθέτει στην αγορά πάνω από 200 τύπους διαφορετικών λιπαντικών για την ναυτιλία, την αυτοκίνηση, την αεροπλοΐα και για κάθε είδους βιομηχανική χρήση. Τα παραγόμενα βασικά και τελικά λιπαντικά είναι εγκεκριμένα από τους διεθνείς οργανισμούς και καλύπτουν όλες τις χρήσεις. Τα προϊόντα της LPC είναι καταχωρισμένα σύμφωνα με τον Κανονισμό REACH (ΕΚ 1907/2006).

Η εταιρεία επενδύει διαρκώς στην τεχνολογική καινοτομία και την έρευνα συμμετέχοντας σε Ευρωπαϊκά και Εθνικά προγράμματα και αναπτύσσοντας συνέργειες και συνεργασίες με εγνωσμένης αξίας εταιρίες, ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και ερευνητικά κέντρα της Ελλάδας και του εξωτερικού, έχοντας ως σκοπό την ανάπτυξη προϊόντων προηγμένης τεχνολογίας με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Προϊόντα αιχμής για τις ανάγκες της Βιομηχανίας με την εγγύηση του Ομίλου της Motor Oil Hellas
Η εταιρεία LPC είναι 100% θυγατρική της MOTOR OIL HELLAS (MOH). Η MOTOR OIL κατέχει ηγετικό ρόλο στον τομέα της διύλισης αργού πετρελαίου, προμηθεύοντας τις αγορές που εξυπηρετεί με ένα ευρύ φάσμα υψηλής ποιότητας προϊόντων πετρελαίου. Η ΜΟΗ έχει εξελιχθεί σε έναν από τους κύριους στυλοβάτες της ελληνικής οικονομίας, ενώ παράλληλα διατηρεί και πρωταγωνιστικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Το διυλιστήριο της MOTOR OIL το οποίο αποτελεί τον βασικό πυρήνα των δραστηριοτήτων της εταιρείας βρίσκεται στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, περίπου 70 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας. Μαζί με τις βοηθητικές εγκαταστάσεις και τις εγκαταστάσεις διακίνησης καυσίμων, αποτελεί το μεγαλύτερο αμιγώς ιδιωτικό βιομηχανικό συγκρότημα της Ελλάδας και θεωρείται ένα από τα πιο σύγχρονα διυλιστήρια της Ευρώπης με βαθμό πολυπλοκότητας 11,54 (Nelson Complexity Index).

Επιπλέον του διυλιστηρίου της ΜΟΗ, η LPC είναι το δεύτερο σε δυναμικότητα ελληνικό διυλιστήριο το οποίο εστιάζει στην παραγωγή βασικών λιπαντικών. Τα προϊόντα που παράγονται καλύπτουν τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες τέθηκαν σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2009, καθώς και τις αυστηρότερες ανάλογες διεθνείς προδιαγραφές.

Έχοντας ως βασικό της άξονα την τεχνολογική υπεροχή προϊόντων και υπηρεσιών, η LPC έχει εντάξει στη λειτουργία της πρωτοποριακές μεθόδους παραγωγής καθώς και καινοτόμα συστήματα ελέγχου. Από την ίδρυσή της, η εταιρεία επενδύει διαρκώς στην Έρευνα και Ανάπτυξη, συμμετέχοντας μεταξύ άλλων και σε Ευρωπαϊκά και Εθνικά προγράμματα, αναπτύσσοντας συνέργειες και συνεργασίες με ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα διεθνούς κύρους καθώς και άλλες εγνωσμένης αξίας εταιρείες και ερευνητικά κέντρα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Οι συνεργασίες της, με ιδρύματα όπως το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Πολυτεχνείο Κρήτης, το Cambridge University, το Imperial College του Λονδίνου, το Universitat Karlsruhe και με εταιρείες όπως η Siemens, η Softing, η ΑXENS, η Lubrizol κ.ά. φέρνουν την LPC στην αιχμή της τεχνολογίας, επιτρέποντάς της να εφαρμόσει μεθόδους και να αναπτύξει μοναδικά προϊόντα που διακρίνονται για την ποιότητά τους.

Έχοντας ως βασικό της στόχο την ποιοτική υπεροχή, η εταιρεία διαθέτει προϊόντα λίπανσης για εμπορικούς καταναλωτές, βιομηχανίες, ναυτιλία, αλλά και για ειδικές χρήσεις. Μελετώντας προσεκτικά τις απαιτήσεις των εφαρμογών των λιπαντικών αλλά και τις ιδιαίτερες ανάγκες των τελικών χρηστών των προϊόντων αυτών, η εταιρεία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση λύσεων που στηρίζονται στη τεχνολογική πρωτοπορία, έχουν σταθερή ποιότητα και οικονομία για τον χρήστη ενώ  παράλληλα δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον. Με μια ευρεία γκάμα προϊόντων, ειδικών για κάθε είδους μηχανολογική εφαρμογή, η LPC διαθέτει λιπαντικά που σέβονται και φροντίζουν κινητήρες και μηχανήματα. Με τον τρόπο αυτό οι τελικοί καταναλωτές μπορούν να είναι σίγουροι ότι τα οχήματα και τα μηχανήματά τους θα έχουν όχι μόνο τη μέγιστη απόδοση αλλά και την
καλύτερη δυνατή προστασία από φθορές. Η LPC διαθέτει στην αγορά τις εξής κατηγορίες προϊόντων:
ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ ΚΙΝΗΤΗΡΩΝ
Ορυκτής βάσης, συνθετικά ή ημισυνθετικά, ανάλογα με την φύση του βασικού
ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ
Κιβώτια ταχυτήτων και διαφορικών
Εκτός δρόμου (UTTO, CAT)
Υγρά αυτόματης μετάδοσης
ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ
ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ & ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ
ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ:
Υφαντουργία
Μειωτήρες
Μετασχηματιστές
Κοπή μετάλλων
Γλίστρες
Αεροσυμπιεστές και υπερσυμπιεστές
Ψυκτικά μηχανήματα
Μεταφορά θερμότητας
Βιομηχανία τροφίμων και ποτών
Αλυσίδες και συρματόσχοινα
Κυκλοφοριακά συστήματα
Εργαλειομηχανές
Ειδικών χρήσεων
ΓΡΑΣΑ
Αυτοκίνησης
Βιομηχανίας
ΠΑΡΑΦΙΝΕΣ
Παραγωγή κεριών
Βιομηχανία τροφίμων
Αγροτική βιομηχανία
Βιομηχανία μελανιών
Βιομηχανία ξύλου
Βιομηχανία ελαστικών

Ιδιαίτερα σημαντικό κομμάτι της LPC αποτελεί το Τμήμα Βιομηχανικών Πωλήσεων το οποίο δραστηριοποιείται μέσω της παραγωγής και διάθεσης κορυφαίας ποιότητας εξειδικευμένων  βιομηχανικών λιπαντικών. Όλα τα προϊόντα και οι υπηρεσίες του Τμήματος είναι σχεδιασμένα ώστε να προσφέρουν ολοκληρωμένες λύσεις, σχεδιασμένες αποκλειστικά για τις ανάγκες της κάθε επιχείρησης, με αξιοπιστία και συνέπεια καλύπτοντας όλες τις ανάγκες της σύγχρονης βιομηχανίας, με γνώμονα τον σεβασμό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο. Το διαρκώς αναπτυσσόμενο Τμήμα «B2B» είναι στελεχωμένο με έμπειρους και άρτια καταρτισμένους τεχνικούς επιστήμονες, ενώ λειτουργεί με απόλυτα πελατοκεντρική φιλοσοφία. Στα 35 και πλέον χρόνια λειτουργίας της εταιρείας δεσπόζουν μακροχρόνιες συνεργασίες με μεγάλους και σημαντικούς πελάτες σε όλους τους κύριους κλάδους της βιομηχανίας καθώς και συνεργασίες με τους σημαντικότερους Επιχειρηματικούς Oμίλους της Ελλάδας, αλλά και πολλών χωρών του εξωτερικού. Ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένους βιομηχανικούς κλάδους τους οποίους η LPC τροφοδοτεί με προϊόντα και παρέχει υπηρεσίες: Παραγωγή ενέργειας – Μεταλλουργία – Μεταφορές – Κατασκευές – Βιομηχανικές εφαρμογές – Αυτοκινητοβιομηχανία – Αγροτική βιομηχανία – Βιομηχανία τροφίμων – Ναυτιλία. Το όνομά της LPC συνδέεται διαχρονικά με τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της χώρας καλύπτοντας κάθε τους ανάγκη λίπανσης κατέχοντας σταθερά την ηγετική θέση στις πωλήσεις λιπαντικών.