Στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε η ετήσια συνάντηση των εταίρων του έργου Βιώσιμη Ευρώπη για Όλους, με συμμετέχοντες από 15 χώρες, από τις 22 έως τις 24 Οκτωβρίου.

Το έργο, που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αποτελεί το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για την άμεση εφαρμογή των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης στα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Ελληνική Πλατφόρμα για την Ανάπτυξη εκπροσωπεί την Ελλάδα στο 3-ετές έργο, το οποίο συνδυάζει την εμπειρία 25 εταίρων από διεθνή και ευρωπαϊκά δίκτυα, τα οποία συνολικά αντιπροσωπεύουν περισσότερες από 2.500 Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών.

Στο πλαίσιο των εργασιών της τριήμερης συνάντησης, η οποία φιλοξενήθηκε στο περιβαλλοντικό πάρκο «Κέντρο της Γης», η Ελληνική Πλατφόρμα διοργάνωσε την ανοιχτή συζήτηση με τίτλο «Αναδεικνύοντας τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης ως Πολιτική Προτεραιότητα σε Ευρωπαϊκό, Εθνικό & Τοπικό Επίπεδο». Μεταξύ των ομιλητών ήταν ο ΓΓ Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του ΥΠΕΝ Κωνσταντίνος Αραβώσης, και η Patrizia Heidegger, Επικεφαλής Διεύθυνσης Βιώσιμης Ανάπτυξης του  European Environmental Bureau.

Σημειώνεται ότι η Ελληνική Πλατφόρμα για την Ανάπτυξη αποτελεί το συντονιστικό όργανο των ελληνικών Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών, οι οποίες δραστηριοποιούνται στους τομείς της Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας, Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Αναπτυξιακής Εκπαίδευσης, έχοντας ως βασικό άξονα δράσεων την επίτευξη των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης όπως αυτοί υιοθετήθηκαν από τα κράτη-μέλη των Ηνωμένων Εθνών το 2015.