Διακίνηση πετρελαίου θέρμανσης (φώτο αρχείου, ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Διακίνηση πετρελαίου θέρμανσης (φώτο αρχείου, ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ενημερωτικό φυλλάδιο για το πετρέλαιο θέρμανσης, ενόψει της χειμερινής περιόδου, εξέδωσε το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μέσω της αρμόδιας Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή.

Η ΓΓ δίνει χρήσιμες συμβουλές για τη διαδικασία, όπως και για τις αποδείξεις – «να δεχόμαστε να πληρώσουμε μόνο αν η απόδειξη παραλαβής – πληρωμής έχει συμπληρωμένα όλα τα απαιτούμενα από το νόμο στοιχεία. Σε κάθε άλλη περίπτωση, αν κάτι μας προβληματίζει σημειώνουμε τις λέξεις «με κάθε επιφύλαξη»» υπογραμμίζεται στο ενημερωτικό φυλλάδιο.

«Το χρώμα του πετρελαίου να είναι ζωηρό κόκκινο και όχι θολό, καθώς αποτελεί ένδειξη της ποιότητας του» επισημαίνεται σε άλλο σημείο.

Εξηγεί ακόμα πώς να υπολογίζετε πόσα λίτρα αντιστοιχούν σε κάθε εκατοστό ύψους της δεξαμενής, αλλά και πώς να μετράτε το ύψος του πετρελαίου που περιέχει (μετά από 6 λεπτά, ώστε να έχει κατακαθίσει ο αφρός).

Ενώ, ενημερώνει για μία ιστοσελίδα, την www.fuelprices.gr, που συγκρίνει τις τιμές ανά πρατήριο σε κάθε περιοχή.

Λειτουργεί, τέλος, η τηλεφωνική γραμμή του Καταναλωτή στο 1520, καθημερινά από τις 09:00 έως τις 15:00. Εναλλακτικά, οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνήσουν με τη ΓΓ για περαιτέρω πληροφορίες, παράπονα ή καταγγελίες στο http://www.mindev.gov.gr/καταγγελίες-πολιτών/ ή να στείλουν email στο 1520@efpolis.gr. 

Φυλλάδιο πετρέλαιο Θέρμανσης