Παρουσία της Kosmocar στην 85η ΔΕΘ
Παρουσία της Kosmocar στην 84η ΔΕΘ με το Audi e-tron
Παρουσία της Kosmocar στην 85η ΔΕΘ
Παρουσία της Kosmocar στην 84η ΔΕΘ με το Audi e-tron
Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Kosmocar συμμετέχει στην 84η ΔΕΘ με ένα περίπτερο αφιερωμένο στην ηλεκτροκίνηση

Το Audi e-tron, το ηλεκτρικό SUV που προσφέρει όχι μόνο πρεστίζ αλλά ευρυχωρία και άνεση, ήταν αυτό που έκλεψε τις εντυπώσεις στο περίπτερο της Kosmocar κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της 84ης ΔΕΘ. Δίπλα του υπήρχε το ηλεκτρικό e-Colf το οποίο έχει 300 χιλιόμετρα αυτονομία και αποτελεί ένα από τα αγαπητά μοντέλα της νεολαίας, αλλά και το μικρό e-up.

To πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Audi, το e-tron με άνετους χώρους για πέντε επιβάτες και τις αποσκευές τους, συνδυάζει τον premium χαρακτήρα και τις σπορ επιδόσεις με καθαρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Η μεγάλη μπαταρία υψηλής τάσης εξασφαλίζει αυτονομία που ξεπερνά τα 400 χιλιόμετρα (κατά WLTP), καθιστώντας το e-tron ένα μοντέλο ιδανικό για κάθε περίσταση.

Από την άλλη, μεγάλο ενδιαφέρον από τους επισκέπτες υπήρξε και για τα μοντέλα της Volkswagen, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Μόλις λίγες ημέρες πριν την επίσημη πρεμιέρα του ID.3, του επαναστατικού ηλεκτρικού μοντέλου της Volkswagen που έχει ήδη 30.000 προπαραγγελίες, το e-Golf ήρθε για να ταράξει τα νερά. Πήρε τα εύσημα και τον θαυμασμό. Με αυτονομία σχεδόν 300 χιλιόμετρα προσφέρει όλα τα χαρακτηριστικά που έχουν καταστήσει το Golf ίσως το πιο αγαπητό μοντέλο στην ιστορία της αυτοκίνησης, συνδυάζοντάς τα με πρακτικότητα στην καθημερινή χρήση και «πράσινο» περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Αντίστοιχου οικολογικού χαρακτήρα και το επίσης ηλεκτρικό e-up, το οποίο επίσης βρίσκεται στο περίπτερο της ελληνικής αντιπροσωπείας. Με αυτονομία σχεδόν 260 χιλιομέτρων, αποτελεί ιδανικό όχημα όχι μόνο για τις σημερινές πολύβουες μεγαλουπόλεις αλλά και για κοντινές αποδράσεις.

«Η εταιρεία μπαίνει σε μια νέα φάση. Αυτή της ηλεκτροκίνησης με δυνατά μοντέλα, με ξεχωριστό ντιζάιν και επιδόσεις. Οι φίλοι της αυτοκίνησης μπορούν να θαυμάσουν από κοντά τα τρία ξεχωριστά μοντέλα. Θα πάρουν μια γεύση για τί θα ακολουθήσει τα επόμενα χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο επικεφαλής της εταιρικής επικοινωνίας, Νίκος Μαρτίνος.

3MX – Το πρώτο ηλεκτρικό όχημα επαγγελματικής χρήσης

Παρουσιάστηκε και επίσημα στην 84η ΔΕΘ το 3MX, το πρώτο ηλεκτρικό όχημα επαγγελματικής χρήσης, το οποίο δείχνει την τάση του μέλλοντος σε μια κατηγορία που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον όλων των επαγγελματιών. Η Shandong Wuzheng Hellas, που είναι θυγατρική της Wuzheng Group, ενός ομίλου με περισσότερα από 50 χρόνια εμπειρίας στην κατασκευή και διανομή ελαφρών και βαρέων επαγγελματικών οχημάτων ξεκίνησε το ταξίδι της στο χώρο της αυτοκίνησης από τη Θεσσαλονίκη, με στόχο να προωθήσει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της στην ευρωπαϊκή αγορά.

3MX, ηλεκτρικό όχημα επαγγελματικής χρήσης
3MX, ηλεκτρικό όχημα επαγγελματικής χρήσης
Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Πιστεύουμε στο προϊόν, το οποίο είναι το πρώτο ηλεκτρικό επαγγελματικό όχημα που μπορούν να  χρησιμοποιήσουν τόσο οι ιδιώτες όσο και οι δήμοι.

Αφορά τους αγρότες, τους διανομείς, τις εταιρείες που καθημερινά μεταφέρουν εντός πόλεις εμπορεύματα. Το 3MX είναι ένα ελαφρύ επαγγελματικό όχημα τριών τροχών, το οποίο προσφέρει τα πλεονεκτήματα ενός σταθερού οχήματος και είναι κατάλληλο για οδήγηση μεγάλων αποστάσεων. Στόχος του είναι να ικανοποιεί ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικών αναγκών, με έμφαση στην οικονομία, την πολυχρηστικότητα και την ασφάλεια και, φυσικά, τις μηδενικές εκπομπές ρύπων και μηδενικά επίπεδα θορύβου. Με ωφέλιμο φορτίο 1000 κιλά, το 3ΜΧ έχει αυτονομία έως και 100 χιλιόμετρα με μία πλήρη φόρτιση της μπαταρίας του», αναφέρει ο γενικός διευθυντής της Shandong Wuzheng Hellas, Λεωνίδας Δαβουλάρης που αποκάλυψε ότι θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη τους πρώτους μήνες του 2020 με τιμή κοντά στα 15.500 ευρώ. «Μέχρι τότε θέλουμε να φτιάξουμε ένα δίκτυο πωλήσεων. Θέλουμε επιχειρηματίες που θέλουν να εντάξουν την μάρκα δίπλα στην δική τους», ανέφερε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αισιόδοξη για την εμπορική πορεία του μοντέλου είναι και η επικεφαλής εταιρικής επικοινωνίας, Ναταλία Αμολοχίτη. «Είναι η πρώτη μας παρουσία στην ΔΕΘ. Πιστεύουμε στο προϊόν μας, καθώς είναι αξιόπιστο, προσιτό και όμορφο. Έχει πολύ χαμηλό κόστος χρήσης και όποιος το αποκτήσει είναι σίγουρο ότι θα βγάλει τα χρήματά του πολύ σύντομα. Ο κόσμος είναι ενθουσιασμένος για το όχημα και μας ρωτάει πολλά στοιχεία για αυτό, προκειμένου να ενημερωθεί και να αποκτήσει μια σφαιρική εικόνα για αυτό», ολοκλήρωσε η κ. Αμολοχίτη.

Protergia: Στις επάλξεις της ηλεκτροκίνησης

Τα νέα σταθερά πακέτα της Protergia για παροχή ηλεκτρικού ρεύματος παρουσιάζονται στο περίπτερο της εταιρείας στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Όπως ανέφερε, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του περιπτέρου, ο Γενικός Διευθυντής του τομέα ενέργειας του Ομίλου Μυτιληναίος, Ντίνος Μπενρουμπή, «μέχρι τώρα ο καταναλωτής πλήρωνε ανάλογα με την κατανάλωσή του και ανάλογα με την τιμή που υπήρχε όταν κατανάλωνε. Τώρα ξέρει ότι για τη συγκεκριμένη κατανάλωσή του θα πληρώσει ένα σταθερό ποσό ανά μήνα για τα επόμενα δύο χρόνια, το οποίο δεν αλλάζει με τίποτα».

Στο πλαίσιο αυτό, έκανε λόγο για καινοτομία, επισήμανε ότι τα σχετικά πακέτα σχεδιάστηκαν και τέθηκαν σε ισχύ από σεβασμό προς τον καταναλωτή και πρόσθεσε ότι τα νέα προϊόντα παρέχουν μια σταθερότητα και μια προβλεψιμότητα. Διευκρίνισε, άλλωστε, ότι είναι διαθέσιμα εδώ και δύο, μόλις, ημέρες ενώ ήδη διαπιστώνεται έντονο ενδιαφέρον από την πλευρά του κοινού.

Αναφερόμενος στη δραστηριότητα της Protergia υπογράμμισε ότι πρόκειται για τον μεγαλύτερο ιδιώτη πάροχο στην Ελλάδα σε αριθμό πελατών, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Είμαστε ήδη η μεγαλύτερη ελληνική ιδιωτική εταιρεία ηλεκτρισμού και στο κομμάτι της παραγωγής και στο κομμάτι του αριθμού πελατών στη λιανική, γιατί αυτό είναι η πραγματική λιανική. Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να είμαστε πάντα ο πρώτος πάροχος σε αριθμό πελατών και εκτός αυτού είμαστε ο μεγαλύτερος ιδιώτης παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας» είπε.

Γνωστοποίησε, άλλωστε, ότι η εταιρεία προχωρά σε ένα πολύ μεγάλο βήμα στη συνέχεια, και συγκεκριμένα στα εγκαίνια της θεμελίωσης ενός νέου υπερσύγχρονου σταθμού ηλεκτρικής ενέργειας που θα είναι – αυτή τη στιγμή τουλάχιστον που ξεκινάει να κτιστεί – ο μεγαλύτερος και ο πιο  σύγχρονος στην Ευρώπη. Ο νέος σταθμός θα κατασκευαστεί στο ενεργειακό κέντρο της Protergia στον Άγιο Νικόλαο Βοιωτίας.

Εκεί λειτουργούν, άλλωστε, θερμοηλεκτρικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνδυασμένου κύκλου με καύσιμο φυσικό αέριο και σταθμός συμπαραγωγής ηλεκτρισμού και θερμότητας υψηλής απόδοσης με καύσιμο φυσικό αέριο. Άλλος ένας θερμοηλεκτρικός σταθμός ηλεκτρικής ενέργειας συνδυασμένου κύκλου με καύσιμο φυσικό αέριο λειτουργεί στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας ενώ η Mytilinaios, που δραστηριοποιείται στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου με την εμπορική ονομασία Protergia, επενδύει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με έντεκα αιολικά πάρκα, τρεις φωτοβολταϊκούς σταθμούς και τέσσερις υδροηλεκτρικούς σταθμούς.

84η ΔΕΘ, στο περίπτερο της Protergia ο Κωστής Χατζηδάκης
84η ΔΕΘ, στο περίπτερο της Protergia ο Κωστής Χατζηδάκης
Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το περίπτερο επισκέφθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος ενημερώθηκε από τον κ. Μπενρουμπή για τον τρόπο λειτουργίας ειδικής έκδοσης αυτοκινήτου πόλης που εξασφαλίζει την εμπειρία της ηλεκτροκίνησης.