ΔΕΘ, από ψηλά
ΔΕΘ, από ψηλά
Πηγή Εικόνας: HELEXPO
Η φετινή ΔΕΘ ξεπερνά σε αριθμό εκθετών κάθε προηγούμενη Έκθεση. Φέτος, συμμετέχουν στην Έκθεση περισσότεροι από 1.600 εκθέτες ενώ στην, ομολογουμένως πετυχημένη περσινή, συμμετείχαν οριακά λιγότεροι από 1.500.
Και πάλι, όμως, υπάρχει κάτι που λέιπει σε σύγκριση με πέρυσι. Παρά τις φιλότιμες και ειλικρινείς προσπάθειες των ανθρώπων της Έκθεσης, η περσινή παρουσία των ΗΠΑ ως τιμώμενης χώρας, προσέλκυσε ηχηρά (και ισχυρά) ονόματα του παγκόσμιου επιχειρείν στη Θεσσαλονίκη. Και φέτος, οι «δυνατοί» του διεθνούς επιχειρηματικού τζετ σετ δεν λείπουν από την Έκθεση, αλλά τα περσινά ονόματα είναι η αλήθεια πως δύσκολα θα τα ξανασυναντήσει κανείς όλα μαζί.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι πέρυσι συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, οι εξής εταιρείες: Facebook, Google, Microsoft, IBM, Oracle, HP, Visa, Xerox, iSquare (Apple), P&G, Johnson & Johnso, Pfizer και Lilly Pharmaserv,  Caesers, Coca Cola και  Lockheed Martin.
Με μία φράση που συνοψίζει όλα τα παραπάνω: κερδίσαμε σε ποσότητα αλλά υστερούμε σε ποιότητα. Χωρίς, βέβαια, αυτό να πέφτει ως βαρίδι στις πλάτες κανενός.