Πηγή Εικόνας: Vasileios Mavrikios Pixabay

Η πενία τέχνας κατεργάζεται, αποδεικνύουν σχεδόν πάντα, ιδίως το καλοκαίρι, οι φορολογικοί έλεγχοι σε όλη την Ελλάδα. Αυτή τη φορά όμως το μενού των «ράμπο» της ΑΑΔΕ είχε κάτι διαφορετικό: ένα κόμμα που το έπαιζε… ταβερνιάρης!

Σε παραλία στο Αίγιο, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ εντόπισαν αναψυκτήριο που εκμεταλλευόταν μέρος του αιγιαλού. Ως εκμεταλλευτής τού αναψυκτηρίου φερόταν πολιτικό κόμμα, μέσω δωρεάν παραχώρησης που είχε κάνει προς τον φορέα ο προηγούμενος διαχειριστής της εγκατάστασης.

Το αναψυκτήριο δεν είχε δηλωθεί ως επαγγελματική εγκατάσταση και παράλληλα δεν είχε δηλωθεί η άσκηση οικονομικής δραστηριότητας κερδοσκοπικού χαρακτήρα από τον συγκεκριμένο πολιτικό φορέα. Ο οποίος, αντί της έκδοσης αποδείξεων λιανικής πώλησης, παρείχε στους πελάτες κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης του κόμματος, ισόποσης αξίας με τα προϊόντα που αγόραζαν οι πελάτες (καφέδες, σάντουιτς, κ.λπ.).

Οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι δεν είχαν εκδοθεί 933 αποδείξεις, αξίας περίπου 4.700 ευρώ. Επιβλήθηκε λουκέτο 48 ωρών, ενώ η επιχείρηση ελέγχεται και για το σύνολο των φόρων που δεν έχει αποδώσει.

Αργότερα διευκρινίστηκε αρμοδίως, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι το πολιτικό κόμμα που εκμεταλλευόταν αναψυκτήριο, αλλά το εμφάνιζε ως χώρο συγκέντρωσης των μελών του (εντευκτήριο), δίνοντας στους πελάτες κουπόνια του αντί για αποδείξεις, και έπεσε στο «δόκανο» της ΑΑΔΕ είναι εξωκοινοβουλευτικό και πολύ μικρό σε δύναμη.

Αλλά η ΑΑΔΕ ούτε επισήμως ούτε μέσω διαρροών θέλησε να αποκαλύψει παραπάνω λεπτομέρειες…