Εξοικονόμηση Κατ' Οίκον 2
Εξοικονόμηση Κατ' Οίκον 2
Πηγή Εικόνας: ΥΠΕΝ

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε επίσημα τη μετάθεση για τις 16 Σεπτεμβρίου 2019 της ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων για τον Β’ κύκλο του Προγράμματος «Εξοικονόμηση Κατ΄οίκον ΙΙ».

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση, «η παράταση αυτή κρίθηκε αναγκαία για την καλύτερη προετοιμασία του προγράμματος και την εξυπηρέτηση των πολιτών».

Την εξέλιξη είχε υπαινιχθεί το economix.gr από χθες, όχι με βεβαιότητα, διότι οι αρμόδιοι του ΥΠΕΝ δεν επιβεβαίωναν ούτε διέψευδαν τις πληροφορίες που είχαμε, αλλά καταγράψαμε το ενδεχόμενο.

Εξοικονομώ ΙΙ: αγώνας για να βγει ο δεύτερος κύκλος – τί περιλαμβάνει το πρόγραμμα (προθεσμίες – πίνακες)

Όπως αναφέραμε, ο νέος Υπουργός Κωστής Χατζηδάκης δεν έθιξε το θέμα της τρέχουσας προκήρυξης στις δηλώσεις του παρότι μίλησε γενικά θετικά για το πρόγραμμα.

Και προσθέσαμε ότι «παράλληλα πρέπει να γίνει έλεγχος ώστε όλα να δουλεύουν «ρολόι» και να μην παρουσιαστούν στην πλατφόρμα τα προβλήματα των πρώτων ημερών της Α φάσης, κάτι που έχουν αναλάβει υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου. Αλλά η κυβέρνηση, καθώς μόλις ανέλαβε, δεν έχει ακόμη τελική εικόνα στο αν όλα είναι έτοιμα και δοκιμασμένα… Σε κάθε περίπτωση θα αναμένουμε ανακοινώσεις άμεσα (Παρασκευή ή ίσως τελευταία στιγμή…).»

Τις επόμενες μέρες θα γίνει σχετική τροποποίηση του Οδηγού Εφαρμογής του Προγράμματος και θα ανακοινωθούν οι ακριβείς ημερομηνίες έναρξης υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων ανά ομάδα Περιφερειών.