Πηγή Εικόνας: απε μπε

Ένημερωτική εκπαίδευση για την ποιότητα του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου “Kriti” διοργανώνουν η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε συνεργασία με τον δήμο Αρχανών-Αστερουσίων. Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14 Μαΐου2024, στις 18:00, στον χώρο της Παλιάς Ηλεκτρικής στις Αρχάνες του δήμου Αρχανών-Αστερουσίων, με αντικείμενο την παραγωγή εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου. Τα ειδικότερα θέματα που θα αναπτυχθούν, θα αφορούν την ποιότητα του ελαιόλαδου και τους παράγοντες που την επηρεάζουν.


Σε δήλωσή του, ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Σταύρος Τζεδάκης, ανέφερε ότι «ο πρωτογενής τομέας είναι ένας από τους κύριους μοχλούς ανάπτυξης του νησιού μας» και πως «βρισκόμαστε κοντά σε κάθε ελαιοπαραγωγό, δίνοντάς του τα απαραίτητα εφόδια γνώσεων και δεξιοτήτων, μέσα από τις εκπαιδευτικές ενημερώσεις που γίνονται στους δήμους του νησιού μας».

Ομιλητές της εκπαίδευσης θα είναι οι εξής:

Λευτέρης Αλυσσανδράκης, επικ. καθηγητής, τμήμα Γεωπονίας, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Ειρήνη Χουδετσανάκη, γεωπόνος MSc, πρόεδρος Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης, μέλος του Δ.Σ. του ΕΦΕΤ

Δημήτρης Λυδάκης, ομότιμος καθηγητής, τμήμα Γεωπονίας, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Ελευθερία Γερμανάκη, υπεύθυνη και επικεφαλής της ομάδας δοκιμαστών στο Οργανοληπτικό Εργαστήριο Κρήτης ΑΣΡ

Μιχάλης Παπαηλιάκης, γεωπόνος, τ. προϊστάμενος της διεύθυνσης Αγροκτήματος ΕΛΜΕΠΑ

Μανώλης Καρπαδάκης, εμπειρογνώμονας στην παραγωγή και διαχείριση ποιοτικού ελαιόλαδου, στέλεχος εξαγωγών και αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης.