Τον… δρόμο προς σταθερά τιμολόγια ρεύματος δείχνει η αγορά της ενέργειας στα νοικοκυριά. Το μήνυμα αυτό έστειλαν οι προμηθευτές τον Απρίλιο με την ΔΕΗ να βάζει σε… κυκλοφορία δύο σταθερά με τις τιμές πολύ ανταγωνιστικές σε σχέση με τα άλλα χρώματα των τιμολογίων. Τα ειδικά- πράσινα τιμολόγια αυξήθηκαν τον Απρίλιο σε σχέση με τα αυτά του Μαρτίου. Το τιμολόγιο της ΕΛΙΝ ανήλθε στα 0,09060 από 0,08182 ευρώ του Μαρτίου. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και άλλοι πάροχοι.

Η ΔΕΗ στο πράσινο τιμολόγιο ανέβασε την έκπτωση στα 15% για τον Απρίλιο από 10% του Μαρτίου. Η τιμή διαμορφώθηκε στα 0,10861 η οποία είναι στα ίδια επίπεδα με τον προηγούμενο μήνα. Ωστόσο η διοίκηση της ΔΕΗ ανακοίνωσε σταθερό τιμολόγιο το my Home OnLIne. Η τιμή ανά KWh είναι η χαμηλότερη της αγοράς αφού διαμορφώθηκε στα 0,123. Το πάγιο είναι στα 3,5 ευρώ. Τα νοικοκυριά που θα το επιλέξουν θα πρέπει να λαμβάνουν το λογαριασμό ρεύματος με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Το πρόγραμμα my Home Enter με τιμή τα 0,125 ευρώ ανά KWh πάγιο τα 5 ευρώ, στο πρόγραμμα αυτό ο λογαριασμός είναι εντυπος και αποστέλλεται ταχυδρομικώς.

Τα πράσινα τιμολόγια των βασικών παρόχων:

Το ειδικό ή πράσινο τιμολόγιο ρεύματος της Protergia για το μήνα Απρίλιο: Το πρόγραμμα Protergia Οικιακό Value Special έχει ανταγωνιστική χρέωση (συμπεριλαμβανομένης της έκπτωσης συνέπειας) στα 11,624 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Η ΗΡΩΝ ανακοίνωσε μεταξύ άλλων το πράσινο τιμολόγιο BASIC HOME στο οποίο χρεώνει 11,55 λεπτά ανά κιλοβατώρα περιλαμβανομένης της έκπτωσης συνέπειας 12% και με πάγιο 5 ευρώ.

Το ειδικό πράσινο τιμολόγιο της nrg χρεώνει με 10,784 λεπτά την κιλοβατώρα, περιλαμβανομένης της έκπτωσης συνέπειας.

Η Elpedison ανακοίνωσε το ειδικό πράσινο τιμολόγιο στα επίπεδα των 11,705 λεπτών ανά κιλοβατώρα, αλλά με ειδική έκπτωση για τις πρώτες 100 κιλοβατώρες, που χρεώνονται με 11,005 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

H “Φυσικό Αέριο” ανακοίνωσε πράσινο τιμολόγιο για την περίοδο Απριλίου στα 10,604 λεπτά ανά κιλοβατώρα, μετά την έκπτωση συνέπειας.

 

Νίκος Θεοδωροπουλος