Πηγή Εικόνας: ΥΠΕΝ

«Σχεδιάζουμε μία σειρά από χρηματοδοτικά εργαλεία που θα αυξήσουν τις επενδύσεις στην έρευνα και την καινοτομία» σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας στην ομιλία του, σήμερα κατά την υπογραφή της δανειακής σύμβασης χρηματοδότησης, ύψους 143,07 εκατ. ευρώ, ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ).

Ο κ. Σκρέκας, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, εξήρε αρχικά τη συνεισφορά της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων σε δύσκολα χρόνια της ελληνικής οικονομίας. Τόνισε τη σπουδαιότητα της έρευνας και της καινοτομίας για την ανάπτυξη της οικονομίας, αναφέροντας ότι η χώρα μας από το 2012 ως το 2022 ήταν πρώτη μεταξύ των 27 κρατών-μελών τής Ευρώπης στην αύξηση των δημοσίων δαπανών στον συγκεκριμένο τομέα.

Ο υπουργός ανέφερε, συγκεκριμένα, στην ομιλία του: «Η ελληνική οικονομία για να συνεχίσει να αναπτύσσεται, χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη επένδυση στην ανταγωνιστικότητά της. ​Ο στόχος του Υπουργείου Ανάπτυξης είναι η στήριξη της έρευνας και της καινοτομίας και η σύνδεσή της με την αγορά και την κοινωνία, ώστε η ελληνική οικονομία να καταστεί ισχυρά βιώσιμη και αναπτυξιακή. Σχεδιάζουμε μία σειρά από χρηματοδοτικά εργαλεία που θα αυξήσουν τις επενδύσεις στην έρευνα και την καινοτομία».