Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ - ΜΠΕ

«Πήρε το καπελάκι του » και πάει στον επόμενο πάροχο ενέργειας ο υπουργός  ΥΠΕΝ Θόδωρος Σκυλακάκης αφού η νέα τιμή του πράσινου τιμολογίου που έδωσε ο  μέχρι χθες πάροχος του για τον Φεβρουάριο δεν τον ικανοποίησαν.

Οι πληροφορίες λένε, κατ’ ιδίαν, ότι η προσφερόμενη τιμή τον εκνεύρισε, ενώ δημόσια υπερασπίστηκε την πολιτική του με τα πολύχρωμα τιμολόγια που αφυπνίζουν τον ανταγωνισμό.

Το πρόγραμμα που ήρθε στο προσκήνιο ήταν αυτό της Elpedison που έδωσε δύο τιμές. Η πρώτη ήταν με 11 λεπτά για τις πρώτες 100 KWh και για τις  παραπάνω καταναλώσεις η τιμή ανεβαίνει στις 0,1465  ευρώ.

Η εταιρεία έδωσε μία γενναία μείωση σε σχέση με αυτή του Ιανουαρίου που ήταν στα 0,17 ευρώ.

Τα νοικοκυριά που εντάχθηκαν σε πράσινα τιμολόγια έχουν πιο φθηνή  χρέωση   ρεύματος  καθώς οι πάροχοι προσαρμόστηκαν στις νέες  συνθήκες με τις τιμές  να είναι σε καθοδική τροχιά.

Η τιμή του συμβολαίου TTF παραμένει κάτω από τα 30 ευρώ ανά MWh. Χθες η τιμή του ήταν στα 28 ευρώ.

Η χρηματιστηριακή τιμή της MWh τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου κινείται σταθερά κάτω από 100 ευρώ και για την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου ήταν στα 69 ευρώ.

Τα  επιτελεία των προμηθευτών φαίνεται ότι τα έχουν βρει… σκούρα  με το νέο  πλαίσιο το οποίο έβαλε τέλος στην ξενοιασιά των στελεχών που δούλευαν  με την ρήτρα αναπροσαρμογής κι ήταν όλα… μέλι γάλα.

Χθες οι πάροχοι έδωσαν στη δημοσιότητα τα μπλε τιμολόγια τα οποία αναρτήθηκαν  στην ιστοσελίδα της ΡΑΑΕΥ.

Τα νοικοκυριά στην παρούσα φάση δεν θα  τα αναζητήσουν στην παρούσα  φάση  διότι το περιβάλλον  είναι πτωτικό για τα πράσινα και τα κυμαινόμενα.

Στη λίστα της ΡΑΑΕΥ η Ζενίθ δίνει τιμή τα 0,129 ευρώ με πάγιο 7 ευρώ με την προϋπόθεση  το νοικοκυριό να είναι συνεπής  στο χρόνο αποπληρωμής.  Στην περίπτωση που δεν είναι θα χρεωθεί προς 0,199 ευρώ. Ετσι  η συνέπεια  είναι  καθοριστικής  σημασίας  για την επιλογή. Η ΕΛΙΝΟΙΛ έδωσε 0,149 ευρώ και οι υπόλοιπο παροχοι  κινούνται έως τα 0,199  ευρώ.  Την τιμή αυτή έδωσε  το Φυσικό Αέριο με πάγιο  τα 9,9 ευρώ. Η ΔΕΗ με 0,175 ευρώ.

Νίκος Θεοδωρόπουλος