Της Εριφύλης Δρίβα

Αλλαγές στον τρόπο που ντύνεται το 79% των εργαζομένων στη δουλειά του έχει επιφέρει η υιοθέτηση της ευέλικτης εργασίας καθώς όσο περισσότερες εταιρείες υιοθετούν το υβριδικό μοντέλο εργασίας, τόσο πιο άνετα νιώθουν οι εργαζόμενοι να ντύνονται διαφορετικά, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της IWG

Σύμφωνα με την έρευνα του οικονομολόγου και ειδικού στο υβριδικό μοντέλο εργασίας, Nicholas Bloom, η υβριδική εργασία έχει ως αποτέλεσμα αύξηση της παραγωγικότητας κατά 3-4%.

Η έρευνα διεξήχθη στις ΗΠΑ και έδειξε ότι το 85% των ανδρών έχει προβεί σε αλλαγές στην επαγγελματική του ενδυμασία, ενώ για τις γυναίκες το ποσοστό αυτό ανέρχεται σε 77%. 

Βασικό κίνητρο πλέον είναι η άνεση και έτσι,  το 53% των εργαζομένων σε υβριδικό μοντέλο επιλέγουν ρούχα που μπορούν να φορούν όλη την ημέρα, σε ένα ευέλικτο περιβάλλον εργασίας. Πολλοί, δηλαδή, συνδυάζουν τζιν με blazer ή μίντι φόρεμα με αθλητικά παπούτσια.

Οι 4 top τάσεις της μόδας στον εργασιακό χώρο

Quiet luxury: Το 47% των ερωτηθέντων επιλέγει έναν κομψό τρόπο ένδυσης. Τα ρούχα που προτιμούν είναι πιο casual με luxury όμως πινελιές, όπως αξεσουάρ.

Dopamine dressing: Το 38% επιλέγει ζωηρά χρώματα και διαφορετικά patterns, κάτι που αναδεικνύει την πιο αισιόδοξη πλευρά μετά την πανδημία.

Preppy streetwear: Το 25% επιλέγει το πιο casual στυλ. Συνδυάζουν κομψά και άνετα σύνολα με αθλητικά παπούτσια, υιοθετώντας έτσι ένα πιο μοντέρνο στυλ στον χώρο εργασίας.

Individualism: Το 22% επιλέγει να σπάσει τα στερεότυπα εκφράζοντας δημιουργικότητα, η οποία αναδύεται και από τον συνδυασμό των ρούχων.

Όπως φάνηκε από την έρευνα της IWG, το 57% των εργαζόμενων σε υβριδικό μοντέλο ακολουθούν ένα συγκεκριμένο dress code. Περίπου το 80% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι dress code επιβάλλεται αυστηρά από τις εταιρείες, οι οποίες θεωρούν ανάρμοστο το αθλητικό ντύσιμο ή τις κοντές φούστες. Το 79% απάντησε ότι οι εργοδότες τους επιτρέπουν τα τζιν, ενώ ένα 47% χαρακτηρίζει επιτρεπτές ακόμα και τις σαγιονάρες.