Πηγή Εικόνας: απε - μπε

Κάλεσμα προς τις επιχειρήσεις να κάνουν εκπτώσεις στα προϊόντα τους και ειδικότερα  στις εταιρείες  ηλεκτρικών συσκευών , απηύθυνε  ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της 87ης ΔΕΘ.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός ανέφερε «Και βέβαια, η Πολιτεία θα απαιτήσει και από τον ιδιωτικό τομέα τη δική του θέση σε αυτό το μέτωπο της ανασυγκρότησης. Όχι μόνο με τεχνογνωσία, αλλά και με κεφάλαια. Μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες να γίνουν ανάδοχοι έργων υποδομής, σημαντικών έργων αναδάσωσης, οδικού δικτύου. Εταιρείες οικιακού εξοπλισμού να βοηθήσουν μέσα από εκπτώσεις που ήδη κάποιες έχουν εξαγγείλει για τους πληγέντες συμπολίτες μας, έτσι ώστε να ανακοινώσουν τα νοικοκυριά τους.»

Η πρώτη κίνηση έγινε από την αλυσίδα σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος προσφέροντας με έκπτωση 20% προϊόντα από τα καταστήματα της που βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές. Ήταν μία εβδομάδα προσφορών που έληξε το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου.

Την  σκυτάλη πήρε η αλυσίδα My market ανακοίνωσε ότι από σήμερα τα καταστήματα της Θεσσαλίας θα δίνουν με έκπτωση 30% τα βασικά είδη πρώτης ανάγκης όπως είναι της μαναβικής, το νωπό κρέας, τα τυροκομικά, τα αλλαντικά, τα γαλακτοκομικά, είδη πρωινού, το λάδι, τα ζυμαρικά ,τα είδη οικιακής καθαριότητας ζυμαρικά, είδη οικιακής καθαριότητας και πολλά άλλα ανήκουν στις κατηγορίες των προϊόντων.

Ο Αριστοτέλης Παντελιάδης ως ιδιοκτήτης της αλυσίδας σουπερ μάρκετ δήλωσε  «η επιστροφή αξίας στις τοπικές κοινωνίες αποτελεί διαχρονικά για εμάς στρατηγική προτεραιότητα. Θεωρούμε υποχρέωσή μας να στεκόμαστε δίπλα στους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη σε όλη την Ελλάδα κα φυσικά στη Θεσσαλία, όπου έχουμε μεγάλη συγκέντρωση καταστημάτων.»

Οι αλυσίδες ηλεκτρικών ειδών αλλά και άλλες επιχειρήσεις κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους σε ότι αφορά τις προσθέσεις τους για γενναίες εκπτώσεις προς τους πλημμυροπαθείς του Θεσσαλικού κάμπου.

Πάντως τα πρόσφατα πρόστιμα ύψους 1,4 εκατ. ευρώ σε τρεις  αλυσίδες με ηλεκτρικές συσκευές για παραπλανητικές εκπτώσεις. Το νέο νομικό  πλαίσιο  για τις εκπτώσεις καθιστά πιο δύσκολο  για τις επιχειρήσεις , οι οποίες έχουν ζητήσει  νομικές γνωμοδοτήσεις από τους Εμπορικούς Συλλόγους  για να ενημερώσουν τα μέλη τους. Τις επόμενες ημέρες ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας αναμένεται να ανακοινώσει κάποια μέτρα κατά της ακριβείας τα οποία,  θα στοχεύουν στη βιομηχανία η οποία πρέπει να αιτιολογεί την άνοδο των τιμών δίνοντας πληροφορίες για τις ανατιμήσεις των πρώτων υλών.

Νίκος Θεοδωρόπουλος