Κωστής Χατζηδάκης
Κωστής Χατζηδάκης
Κωστής Χατζηδάκης
Κωστής Χατζηδάκης
Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με θετικό πρόσημο ξεκινά τη θητεία τους ως υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών  Κωστής Χατζηδάκης αφού η άνοιξε πολύ νωρίς την ατζέντα των επαφών με τους κοινωνικούς φορείς της χώρας. Χθες  προηγήθηκε  η ΕΣΕΕ και σήμερα θα δεχθεί στο γραφείο του τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ Γιάννη Στουρνάρα. Η συνάντηση αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού ο Κεντρικός Τραπεζίτης  με συνέντευξή του επανέφερε το θέμα της φοροδιαφυγής λέγοντας ότι τα δηλωθέντα εισοδήματα φτάνουν τα 80 δις  ευρώ το χρόνο και η αξία της κατανάλωσης ανέρχεται στα 140 δισ  ευρώ σημειώνοντας «πως καλύπτεται το κενό;»

Επίσης θα δώσει φάκελο στο νέο υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών στο οποίο θα περιλαμβάνονται προτάσεις της ΤτΕ για αλλαγές στο κανονιστικό πλαίσιο των Funds και των servicers.

Χθες ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής  Χατζηδάκης είχε συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Γιώργος Καρανίκας μετά τη συνάντηση δήλωσε ότι «είναι ιδιαίτερα θετικό που ο κύριος Χατζηδάκης, αναλαμβάνοντας τα ηνία στο σημαντικότερο για την κυβέρνηση και την αγορά υπουργείο, έχει πλήρη γνώση των προβλημάτων και των αναγκών των επιχειρήσεων εξαιτίας της μεγάλης του εμπειρίας και της πρόσφατης θητείας του στα κυριότερα παραγωγικά υπουργεία. Είχαμε την ευχέρεια για μία ευρεία ανταλλαγή απόψεων στα πολλά και καίρια ζητήματα δημοσιονομικής και φορολογικής πολιτικής που σχετίζονται ευθέως με την βιωσιμότητα και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων.»

Μεταξύ άλλων από την ΕΣΕΕ έθεσαν τα τεχνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις  με το MyDATA, διατύπωσαν τη θέση τους κατά της φοροδιαφυγής  και την κατάργηση  του τέλους επιτηδεύματος.

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών στις 7 το απόγευμα θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ)

Την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023, θα ακολουθήσουν  στις 11 το πρωί  με τη Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), στη μία  το μεσημέρι με το  Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) Και στις 4 το απόγευμα με τη  Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας(ΓΣΕΒΕΕ), και στις 6 το απόγευμα με το  Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ).

Νίκος Θεοδωρόπουλος