Οραματιζόμενη ένα σύγχρονο δίκτυο συγκοινωνίας και ένα πιο πράσινο μέλλον, η Α.Νίκας Α.Ε. επενδύει στην ελληνική αγορά σημαντικό κεφάλαιο και τεχνογνωσία στον χώρο της ηλεκτροκίνησης και της πράσινης ανάπτυξης εκπροσωπώντας την King Long στην Ελλάδα.

Η Α.Νίκας Α.Ε προσφέρει πλήρη γκάμα ηλεκτρικών λεωφορείων μήκους 6, 9 και 12 μέτρων με μέγιστη χωρητικότητα 25, 62 και 94 επιβάτες αντίστοιχα. Επιπλέον, η εταιρεία είναι πιστοποιημένη κατά ISO 9001:2015, 14001:2015, 39001:2012, 45001:2018 & 50001:2018, τόσο για την κατασκευή – διαμόρφωση, όσο και την επισκευή αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων.

Τα 2 πρώτα μοντέλα που πρόκειται άμεσα να κυκλοφορήσουν στην Ελλάδα είναι το ευέλικτο και ισχυρό σε ιπποδύναμη 6μετρο mini bus K06 με μπαταρία 90 Kwh αυτονομίας 200 χιλιομέτρων και το πρωτοποριακό 9μετρο midi bus Κ09 με μπαταρία 280 kWh αυτονομίας περίπου 300 χιλιομέτρων.

Τους επόμενους μήνες αναμένεται και το state-of-the-art 12μετρο Κ12 Estar με μπαταρία 420 Kwh και αυτονομία που ξεπερνά τα 400 χιλιόμετρα.

Όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα λεωφορείων King Long εφοδιάζονται με μπαταρίες CATL, ηγέτιδας στον χώρο κατασκευής μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων κα πρώτης επιλογής των κατασκευαστών παγκοσμίως.

Ο συνδυασμός της προηγμένης τεχνολογίας, η εγγυημένη ποιότητα κατασκευής και το ανταγωνιστικό κόστος καθιστούν τα ηλεκτρικά λεωφορεία King Long πρωταγωνιστές στις αστικές συγκοινωνίες.

Η εταιρία King Long κατέχει την 3η θέση παγκοσμίως σε πωλήσεις λεωφορείων και αποτελεί πρωτοπόρο εταιρία στον κλάδο των ηλεκτρικών λεωφορείων. Με εξαγωγές σε 150 χώρες και πολύχρονη παρουσία στην Ευρώπη, η King Long έχει παραδώσει τα τελευταία 2 χρόνια 246 ηλεκτρικά αστικά λεωφορεία υπερσύγχρονης τεχνολογίας με μήκος 6 έως 18 μέτρα σε χώρες, όπως η Αγγλία, η Σουηδία, η Ισπανία, η Μάλτα, η Ιταλία και η Ρουμανία. Επιπρόσθετα πρόσφατα παρέδωσε 150 υβριδικά και 35 ηλεκτρικά αστικά λεωφορεία στην Κύπρο.

Η ισχυρή κινεζική εταιρεία δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη οχημάτων ενναλλακτικών πηγών ενέργειας τις τελευταίες 2 δεκαετίες, διαθέτοντας ήδη στην αγορά την πλέον προηγμένη τεχνολογία στις αστικές συγκοινωνίες, καθώς και λεωφορεία αυτόνομης οδήγησης, κατέχοντας την 1η θέση στην Κίνα σε αυτήν την κατηγορία.

Η Α.Νίκας Α.Ε.

Η Α.Νίκας Α.Ε. είναι μια διακεκριμένη εταιρεία με 40 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στον κλάδο των λεωφορείων και των ειδικών οχημάτων. Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής της, η εταιρεία επενδύει στη συνεχή εξέλιξη και ανάπτυξή της, υιοθετώντας τις νέες τάσεις και ερευνώντας τις ευκαιρίες της αγοράς. Έτσι μέσα στο 2022 έκανε μια σημαντική στροφή προς την ενίσχυση της εμπορικής της δραστηριότητα στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Με αφορμή την αύξηση των χρηματοδοτικών προγραμμάτων για “πράσινες” δημοτικές αστικές συγκοινωνίες και την αύξηση της ζήτησης μέσων μαζικής μεταφοράς στην Ελλάδα, η εταιρεία προχώρησε σε συνεργασία με την Global Automax LTD στην σύσταση της Green Energy Buses S.A με αντικείμενο την εισαγωγή, πώληση και διανομή αστικών λεωφορείων μηδενικών ρύπων, της μάρκας King Long, στην ελληνική αγορά. Η διοίκηση της εταιρείας έχει ανατεθεί στον κ. Νίκα Κωνσταντίνο, ο οποίος έχει αναλάβει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου, καθώς οι γνώσεις του στην ελληνική αγορά τον καθιστούν πλέον αρμόδιο.

Η Α.Νίκας Α.Ε. στο σύνολο των δραστηριοτήτων της έχει ετήσιο κύκλο εργασιών που κυμαίνεται στα 24 εκατ. €. με παρουσία σε Πολωνία, Ουγγαρία και Βουλγαρία. Το 2019 η εταιρεία μετέφερε την έδρα της στον Ασπρόπυργο σε ιδιόκτητο χώρο με υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής και συνολική έκταση 10.000m2, εκ των οποίων τα 2.500m2 είναι κτιριακές εγκαταστάσεις.

 

Xiamen King Long United Automotive Industry Co., Ltd

Η Xiamen King Long United Automotive Industry Co., Ltd, που ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 1988, είναι θυγατρική της Xiamen King Long Motor Group και διαθέτει 4 εργοστασιακές μονάδες παραγωγής οχημάτων. Με αξία 9.28 δισεκατομμύρια Ευρώ, η King Long διακρίθηκε ως ένα από τα 10 κορυφαία brands στην αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας. Η ετήσια παραγωγική ικανότητα της είναι 50.000 οχήματα, από τα οποία 20.000 λεωφορεία. Η King Long διαθέτει την πιο ολοκληρωμένη σειρά επαγγελματικών οχημάτων στον κλάδο, που καλύπτει μεγάλα, μεσαία και ελαφριά λεωφορεία, φορτηγά, τράκτορες, van, αλλά και ειδικά οχήματα. Ο συνολικός αριθμός των λεωφορείων που έχει παράξει η King Long έχει ξεπεράσει τις 600.000, εκ των οποίων περισσότερα από 130.000 έχουν εξαχθεί σε περίπου 150 χώρες. Η King Long εκπροσωπείται από 100 διανομείς παγκοσμίως.