Οκτώ ημέρες ζωής έδινε διεθνής Οίκος στη Folli Follie όταν ξέσπασε το σκάνδαλο την Άνοιξη του 2018. Ωστόσο η Folli Follie Group επιβίωσε ως εταιρεία τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Το σχέδιο εξυγίανσης που έγινε αποδεκτό από Πρωτοδικείο Αθηνών τον Ιανουάριο του 2022, μέχρι σήμερα προχωρά με αργά βήματα διότι η εξυγίανση συνδέεται με το ποινικό μέρος της υπόθεσης και τους κατηγορούμενους την οικογένεια Κουτσολιούτσου.

Οι ομολογιούχοι με τη δικαστική απόφαση εξυγίανσης έγιναν ρυθμιστές της εταιρείας. Αυτοί, με αρκετή υπομονή και με μερικά εκατομμύρια ευρώ θα αποκτήσουν μια εταιρεία , η οποία φέτος θα κλείσει με τζίρο 40 εκατ. ευρώ.

Οι ομολογιούχοι βέβαια ως πρόσωπα «κρύφτηκαν» πίσω από τα νομικά έγγραφα, ωστόσο μετά από τέσσερα χρόνια το σενάριο σωτηρίας γίνεται σιγά – σιγά πραγματικότητα.

Η Folli Follie Group αλλάζει νομικό σχήμα σύμφωνα με το σχέδιο εξυγίανσης. Δημιουργείται εταιρεία στο Λουξεμβούργο ως μητρική και δύο θυγατρικές με έδρα την Ελλάδα. Η μία εταιρεία θα έχει ως αντικείμενο την επιχειρηματική δραστηριότητα της Folli – Follie και η δεύτερη θα συμπεριλάβει τα ακίνητα της εταιρείας.

Το μέλλον της επιχείρησης της οικογένειας Κουτσολιούτσου, περιγράφηκε από τον διευθύνων σύμβουλο κ Γιώργο Σάμιο, ο οποίος έχει τη δική του συμμετοχή του ώστε η εταιρεία να παραμένει όρθια.

Αυτά ειπώθηκαν στο περιθώριο συνάντησης με δημοσιογράφους, η οποία έγινε σε μία εκδήλωση εορταστική λόγω των Χριστουγέννων.

Η συνάντηση έβγαλε ειδήσεις όπως ότι το μέλλον κρίνεται από τους ανώνυμους ομολογιούχους , αφού αυτοί λαμβάνουν τις αποφάσεις για πώληση ακινήτων που είναι ελεύθερα δηλαδή δεν έχουν δεσμεύσεις από τη Δικαιοσύνη, όπως είπε αρκετές φορές ο διευθύνων σύμβουλος κ Γ. Σάμιος.

Η συνολική αξία των ακινήτων έχει αποτιμηθεί στα 80 εκατ. ευρώ. Η αξία των ακινήτων που έχουν μπλοκαριστεί από την Δικαστική Αρχή Ξεπλύματος ανέρχεται σε 28 εκατ. ευρώ. Η αποδέσμευσή τους συνδέεται με την ποινική δίκη των κατηγορούμενων η οποία έχει αναβληθεί. Η νέα ημερομηνία που έδωσαν οι δικαστικές αρχές είναι ο Ιούνιος του 2023.

Οι ομολογιούχοι ως βασικοί μέτοχοι της νέας εταιρείας θέλουν να αναλάβουν άμεσα τη διαχείριση των ακινήτων με σκοπό να τα πουλήσουν σε μία αγορά που κινείται ανοδικά.

Ο κ Σάμιος ρωτήθηκε αν θα έχει ενεργό ρόλο στο νέο εταιρικό σχήμα. Δεν έδωσε σαφή απάντηση ενώ άφησε το ενδεχόμενο να αποχωρήσει.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις η ομάδα των ομολογιούχων αναμένεται να έχει σημαντικές αποδόσεις από το εγχείρημα της εξυγίανσης διότι αποκτούν μία περιουσία πολλαπλάσιας της αξίας που είχαν επενδύσει στη Folli Follie πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο.