ΑΑΔΕ
ΑΑΔΕ
ΑΑΔΕ
ΑΑΔΕ
Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελικά σε αυτή τη χώρα όσο εκσυγχρονισμό και να κάνουμε, όσες επενδύσεις, όσες παρατάσεις και να δοθούν, τα συστήματα της φορολογικής διοίκησης δεν φαίνεται να αντέχουν τον φόρτο των τελικών προθεσμιών φορολογικών δηλώσεων….

Σήμερα, 30/8/20222, τελευταία ημέρα υποβολής φορολογικών δηλώσεων 2021, μεσημέρι, εντοπίσαμε ότι το πληροφοριακό σύστημα της ΑΑΔΕ, το γνωστό taxisnet, «λύγισε» ξανά από το φόρτο των δηλώσεων.

Δείτε τη συνημμένη εικόνα.

Σύμφωνα με όσα μας ενημερώνουν η εικόνα αυτή παρουσιάζεται όταν προσπαθείς να μπεις στην ενότητα των οφειλών-πληρωμών, για παράδειγμα για να τυπώσεις την ταυτότητα οφειλής κλπ. Δεν μας έχει αναφερθεί ακόμη πρόβλημα με την υποβολή δηλώσεων που λήγουν σήμερα, αλλά λογιστικά γραφεία που έχουν μαζικές καταχωρήσεις λένε ότι επίσης δυσκολεύονται.

Σημειώνουμε ότι η υπηρεσία για τις οφειλές/πληρωμές είναι απολύτως απαραίτητη και αφορά σχεδόν όλους τους φορολογούμενους, και αυτούς που υποβάλλουν τώρα δηλώσεις και αυτούς που το έχουν ήδη κάνει τους προηγούμενους μήνες, αλλά και πληθώρα άλλων υπόχρεων και υποχρεώσεων, όπως οι πληρωμές δόσεων ΦΠΑ, επιστρεπτέας προκαταβολής κλπ, που όλες λήγουν αύριο 31/8/2022.

Και δυστυχώς, παρά τις συνεχείς αναβαθμίσεις, η ΑΑΔΕ δυσκολεύεται να υπηρετήσει τον φόρτο που μάλλον είναι από τους υψηλότερους αυτόν τον μήνα από κάθε άλλον μέσα στη χρονιά…