Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η ΡΑΕ πήρε το όπλο της κατά του ΑΔΜΗΕ και του ΔΕΔΔΗΕ με τον πρόεδρο Αθανάσιο Δαγούμα σε συνάντηση με δημοσιογράφους να βάζει επι τάπητος τα θέματα προστασίας των καταναλωτών με τις νέες εφαρμογές My RAE και άνοιξε τα χαρτιά του έναντι του ΑΔΜΗΕ, ότι ως πρόεδρος της ΡΑΕ θα προστατεύει το δημόσιο χρήμα και τους καταναλωτές.

Είπε σε όλους τους τόνους ότι δεν θα επιτρέψει όσο είναι αυτός πρόεδρος να χαρίζει δημόσιο χρήμα ανεβάζοντας τις σταθερές χρώσεις του ΑΔΜΗΕ, σημειώνοντας ότι είναι καλύτερη μέθοδος για την ενίσχυση της κερδοφορίας, όταν επιτρέπεται η αδικαιολόγητη αύξηση των εσόδων του.

Ο πρόεδρος κ Δαγούμας έβγαλε από τη τσάντα του δύο διεθνή περιοδικά που κατατάσσουν τον ΑΔΜΗΕ στην δεύτερη υψηλότερη θέση με βάση την κερδοφορία θέλοντας να καταδείξει ότι και με τους ευρωπαϊκές δείκτες είναι μία καλά αμειβόμενη εταιρεία για τις υπηρεσίες που προσφέρει.

Αφιέρωσε χρόνο στη διένεξη με τον ΑΔΜΗΕ και στις απαιτήσεις που προβάλλει για την ενίσχυση των σταθερών εξόδων του δικτύου χωρίς η εταιρεία να τα δικαιολογεί επαρκώς είπε ο πρόεδρος.

Ο ΑΔΜΗΕ για την υλοποίηση των επενδύσεων και τώρα με τις διασυνδέσεις με την Κρήτη τις Κυκλάδες και τελευταία με τη Ρόδο θέλει οι σταθερές χρεώσεις να αυξηθούν ακόμη και 39% ενώ η ΡΑΕ τις προσδιορίζεις πολύ κατώτερα με αποτέλεσμα ο ΑΔΜΗΕ να μη είναι ικανοποιημένος με την απόδοση των ιδίων κεφαλαίων του 6,1% και να επιδιώκει αποδόσεις στα επίπεδα του 8%.

Ο ΑΔΜΗΕ τα ρίχνει στη ΡΑΕ

Η διοίκηση του ΑΔΜΗΕ ρίχνει βολές κατά της ΡΑΕ λέγοντας ότι τίθεται σε κίνδυνο η ενεργειακή μετάβαση της χώρας.

Πάντως η ΡΑΕ, όπως διευκρίνισε ο κ Δαγούμας, δεν προτίθεται να δώσει έγκριση για υψηλότερες αποδόσεις, όταν αυτές δεν δικαιολογούνται από τα κόστη δανεισμού της εταιρείας επισημαίνοντας ότι όταν προσκομίζονται τα στοιχεία θα έχει ανάλογη μεταχείριση.

Ο ΑΔΜΗΕ θέλει να προσλάβει 1000 άτομα

Οι απαιτήσεις του ΑΔΜΗΕ είναι εξόφθαλμες και σε άλλα θέματα όπως είναι η πρόσληψη προσωπικού με το διαχειριστή να ζητά τη δημιουργία ενός υπερβολικού αριθμού θέσεων εργασίας, οι οποίες αγγίζουν τις 1.400 θέσεις και αφορούν 912 προσλήψεις και 450 νέους εργαζόμενους με απασχόληση με δελτίο παροχής υπηρεσιών. Επομένως, από 1.200 μόνιμους να πάει σε προσωπικό 2.600 ατόμων.

Όμως το έργο του ΑΔΜΗΕ ,ουσιαστικά αφορά την επιστασία του εκάστοτε εργολάβου που αναλαμβάνει ένα έργο, δεν δικαιολογεί τέτοια αύξηση του προσωπικού. Υπογράμμισε πως η ΡΑΕ ανάβει το «πράσινο φως» για την πρόσληψη 350 υπαλλήλων, καθώς και την απασχόληση 450 νέων εργαζομένων με δελτίο παροχής.

Η ΡΑΕ ράβει κοστούμι για τον ΔΕΔΔΗΕ

Ο Ρυθμιστής της Ενέργειας είναι έτοιμη να ανοίξει «πόλεμο» και με τον ΔΕΔΔΗΕ, για τον οποίο ετοιμάζει «κουστούμι» για τη μη κάλυψη των καταναλωτών χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτει περισσότερες λεπτομέρειες διότι ο ΔΕΔΔΗΕ καλείται να δώσει απαντήσεις . Η ΡΑΕ διαμορφώνει νέο κανονισμό ανταπόκρισης για τις προσφερόμενες υπηρεσίες του δικτύου προς τους καταναλωτές. Ακόμη αποκάλυψε ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού συγκέντρωσε στοιχεία από τους προμηθευτές και παραγωγούς ενέργειας και το αντικείμενο έρευνας είναι οι εναρμονισμένες πολιτικές , οι εταιρείες που έχουν δεσπόζουσα θέση στην αγορά αλλά και εάν κάποιοι προμηθευτές προσέφεραν εμπορικά πακέτα κάτω του κόστους.

Την στιγμή που ΡΑΕ δίνει τη δική της μάχη να προστατεύσει το δημόσιο χρήμα και τους καταναλωτές όμως δεν κατάφερε τους τελευταίους 10 μήνες να επιβάλει στους λογαριασμούς ρεύματος μία τελική τιμή της Kwh με τους καταναλωτές να μη μπορούν να κατανοήσουν ποιο είναι το κόστος ανά Kwh.

Στα 364 ευρώ σκαρφάλωσε η τιμή της Mwh

Σήμερα η τιμή της Mwh ανέβηκε στα 364 ευρώ ανά Mwh σημειώνοντας άνοδο κατά 11,24%. Στις 10 Ιουλίου οι προμηθευτές θα πρέπει να έχουν αναρτήσει στις ιστοσελίδες τους την τιμή της Kwh για τον επόμενο μήνα. Οι καταναλωτές καλούνται να μάθουν τα καινούργια ντε σου της ενεργείας τώρα που κατάλαβαν το ρόλο της ρήτρας αναπροσαρμογής η οποία καταργείται στα χαρτιά με την τιμή της Kwh να σερβίρεται ως κύριο πιάτο.