Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ένα νέο με ιστορική σημασία έκρυβε η κυβέρνηση για τις αρχές Απριλίου. Πρόκειται για την – πρόωρη – αποπληρωμή των δανείων που έλαβε η χώρα από το ΔΝΤ για τη διάσωση της από χρεωκοπία την περίοδο 2010-2012. Η αποπληρωμή έχει εγκριθεί από όλους τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Από σήμερα λοιπόν η Ελλάδα είναι εκτός δανειοδότησης του τελευταίου δανειστή ανάγκης της παγκόσμιας οικονομίας, που θεωρείται αντίστοιχο της χρεωκοπίας.

Το γεγονός ανέδειξε και στο Twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αν και όπως λένε έμπειροι παρατηρητές, μέχρι πριν 2-3 χρόνια η εξέλιξη αυτή θα εορτάζονταν κανονικά από τις προηγούμενες κυβερνήσεις μετά βαϊων και κλάδων. Αλλά η χώρα πλέον έχει αλλάξει πολύ, η οικονομία το ίδιο, ενώ οι νέες προκλήσεις που μεσολάβησαν άφησαν πίσω αυτές τις μνήμες – που δεν θα πρέπει όμως να ξεχαστούν αν δεν θέλουμε να τις ξαναζήσουμε.

«Τέλος εποχής για το ΔΝΤ ως δανειστή της Ελλάδας! Η κυβέρνηση, αποπληρώνοντας πρόωρα και τις τελευταίες υποχρεώσεις της χώρας, κλείνει ένα γκρίζο κεφάλαιο που άνοιξε τον Μάρτιο του 2010. Μια εποχή την οποία οι Έλληνες δεν πρέπει και δεν θα ζήσουμε ποτέ ξανά», γράφει σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε το πρώτο tweet του Πρωθυπουργού:
https://twitter.com/PrimeministerGR/status/1511252393438203907?t=st40davILPq12wLhH2mNnQ&s=19

Αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει. Ο πρωθυπουργός αναφέρεται ειδικά στη σημερινή συγκυρία και σημειώνει ότι: «σήμερα, παρά τη διεθνή αναταραχή, η εθνική οικονομία μένει σταθερά στον δρόμο της προόδου και δίπλα στον πολίτη. Το είπαμε, το κάνουμε!».

Δείτε το δεύτερο tweet του Πρωθυπουργού:
https://twitter.com/PrimeministerGR/status/1511252395002585090?t=T8kk0e-RChqdZutfgU0efg&s=19

Φυσικά, όπως ήταν αναμενόμενο τόσο από την τρέχουσα πολιτική συγκυρία όσο και από την ιστορική φόρτιση που φέρνει το θέμα της προσφυγής στο ΔΝΤ και τα επακόλουθα μνημόνια, οι αναρτήσεις του Πρωθυπουργού προκάλεσαν και εξακολουθούν να προκαλούν κύμα σχολίων, το οποίο αν έχετε γερό στομάχι ίσως αξίζει να παρακολουθήσετε στο Twitter….