Με μία λιτή ανακοίνωση ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ανακοίνωσε την υπογραφή της νέας  τροποποιημένης σύμβαση για την ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Περιβαλλοντικής Πελοποννήσου, εταιρείας μέλος του Ομίλου ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ.

Η υπογραφή πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη παρουσία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Παναγιώτη Νίκα, του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ιδιωτικού Φορέα Σύμπραξης (Περιβαλλοντική Πελοποννήσου) κ. Γιώργο Αγραφιώτη και του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, κ. Μανώλη Μαραγκουδάκη.

Πρόκειται για μία εξέλιξη που σηματοδοτεί την αρχή του τέλους για το περιβαλλοντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς από σήμερα καθίσταται εφικτή η εκκίνηση της Μεταβατικής διαχείρισης  στις μονάδες του έργου οι οποίες έχουν ήδη ολοκληρωθεί (Μονάδα Μεταβατικής Διαχείρισης στην Παλαιοχούνη Αρκαδίας και Σταθμός Μεταφόρτωσης στην Νέα Κίο Αργολίδας), παρέχοντας σύγχρονες υπηρεσίες διαχείρισης απορριμμάτων με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και προσφέροντας πολλαπλά οφέλη στις τοπικές κοινωνίες ως κύτταρα ανάπτυξης κυκλικής οικονομίας.