Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο πειθαρχημένος Δημήτρης Ανδριόπουλος της Dimand δεν ακολούθησε τα πονταρίσματα  της REDS Α.Ε. Προτίμησε να αποχωρήσει όταν οι προσφορές της ανταγωνίστριας εταιρείας ξεπέρασαν το όριο που είχε θέσει η Dimand και θεώρησε ότι ήταν αποτρεπτικό για την ίδια την επένδυση.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η Dimand έφτασε τα 38,1 εκατ. ευρώ και δεν ακολούθησε το επόμενο χτύπημα που καθόρισε και τον νικητή της διαγωνιστικής διαδικασίας για τις Γούρνες Ηρακλείου Κρήτης.

Να σημειωθεί ότι η Dimand απέκτησε πρόσφατα το θρυλικό κτίριο του Μινιόν στην Ομόνοια δίνοντας το ποσό των 26 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, ο πλειοδότης για την αξιοποίηση τμήματος της πρώην αμερικανικής βάσης στις Γούρνες Ηρακλείου Κρήτης αναδείχθηκε η REDS Α.Ε. μέσα από τη διαδικασία της ηλεκτρονικής δημοπρασίας (e-Auction) που διενήργησε το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ).

Το e-Auction  που διενεργήθηκε δημιούργησε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον προσφορών και διαφάνειας, με την βελτιωμένη προσφορά της REDS Α.Ε. να διαμορφώνεται στα 40,2 εκατ. ευρώ (Καθαρή Παρούσα Αξία).

Να σημειωθεί ότι η Καθαρή Παρούσα Αξία αντιπροσωπεύει την καταβολή των 40,2 εκατ.  ευρώ σε βάθος χρόνου και όσο διαρκεί η σύμβαση παραχώρησης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται να συγκληθεί σύντομα για την επικύρωση του αποτελέσματος του e-Auction.

Το ακίνητο στις Γούρνες Ηρακλείου Κρήτης είναι παραθαλάσσια έκταση 345.567 τ.μ., η οποία βρίσκεται 13 χλμ. από το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» και 16 χλμ. από την πόλη του Ηρακλείου. Σε εκτάσεις όμορες του ακινήτου έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία 20 χρόνια το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, το Ενυδρείο «Θαλασσόκοσμος», το Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Κρήτης κ.ά.