Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όσοι πρόλαβαν – πρόλαβαν τα φθηνά και σταθερά τιμολόγια της ΔΕΗ. Η διοίκηση της επιχείρησης  αλλάζει την εμπορική της πολιτική στα σταθερά τιμολόγια ρεύματος τα οποία μέχρι πρότινος ήταν… τζάμπα.

Τα νέα σταθερά τιμολόγια αυξήθηκαν κατά 80% από τα 10 ευρώ η Mwh εκτοξεύθηκε στα 180 ευρώ ανά Mwh .

Για τον καταναλωτή που πληρώνει τον λογαριασμό του ρεύματος σε Kwh σημαίνει ότι θα πληρώνει προς 0,18 ευρώ από 0,10 που ήταν μέχρι πρότινος.

Όσοι είχαν προσχωρήσει και ανακαλύψει τα φθηνά τιμολόγια ρεύματος πριν την αναπροσαρμογή δεν έχουν να φοβηθούν διότι το  συμβόλαιο που έχουν υπογράψει τους  κατοχυρώνει. Δηλαδή τα παλιά  συμβόλαια θα παραμένουν με το παλιό  κόστος  της Kwh.

H διοίκηση του Γιωργου  Στάσση έκλεισε και την τελευταία χαραμάδα  των καταναλωτών  που αναζητούσαν ένα σταθερό και φθηνό τιμολόγιο.

Η απόφαση για αναπροσαρμογή των σταθερών τιμολογίων ήταν αναγκαία καθώς τα προηγούμενα σταθερά  τιμολόγια  είχαν  αποτελέσει θέμα συζήτησης μεταξύ των άλλων παρόχων που δεν μπορούσαν να ανταγωνιστούν  τη ΔΕΗ.

Η νέα γενιά των σταθερών της τιμολογίων, μπαίνουν σε εφαρμογή από τις 3 Δεκεμβρίου.

Η νέα σειρά myHomeEnter, δηλαδή τα καινούργια της προϊόντα με σταθερό τιμολόγιο, προσφέρουν, σε όσους τα κλείσουν από την ερχόμενη Παρασκευή, χρέωση ενέργειας 18 λεπτά η κιλοβατώρα (ή 17 λεπτά για online αίτηση) και έκπτωση 50% στο πάγιο για τους πρώτους έξι μήνες για αιτήματα που θα γίνουν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Οι υπόλοιποι πάροχοι ενέργειας που διέθεταν σταθερά τιμολόγια χωρίς ρήτρα  αναπροσαρμογής το κόστος ξεκινούσε από τα 150 ευρώ ανά Mwh και έφτανε έως τα 220 ευρώ ανά Mwh. Ορισμένες εταιρείες έχουν προσθέσει και πάγιο από 17 έως 25  ευρώ ανά μήνα. Το σταθερό τιμολόγιο σηματοδοτεί ότι στο συμβόλαιο δεν περιλαμβάνεται επιπλέον κρυφά κόστη, όπως είναι η ρήτρα αναπροσαρμογής.