Τη σύναψη δεσμευτικής συμφωνίας για την πώληση της INTRASOFT INTERNATIONAL στην NETCOMPANY GROUP A/S ανακοίνωσε την Παρασκευή προς τις αρμόδιες χρηματιστηριακές αρχές η INTRACOM HOLDINGS.

Συγκεκριμένα, η INTRACOM HOLDINGS ανακοίνωσε ότι, η INTRACOM TECHNOLOGIES S.a.r.l, θυγατρική του Ομίλου INTRACOM HOLDINGS, έχει προχωρήσει σε δεσμευτική συμφωνία με την NETCOMPANY GROUP A/S (εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Κοπεγχάγης) για την πώληση και μεταβίβαση του συνόλου των μετοχών της INTRASOFT INTERNATIONAL, κορυφαίας ευρωπαϊκής εταιρείας παροχής προηγμένων υπηρεσιών και λύσεων πληροφορικής, με ισχυρή διεθνή παρουσία και εξειδίκευση.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με βάση τα προβλεπόμενα στην εν λόγω δεσμευτική συμφωνία μεταξύ των NETCOMPANY και INTRACOM TECHNOLOGIES, η NETCOMPANY πρόκειται να αποκτήσει το σύνολο των μετοχών της INTRASOFT INTERNATIONAL, εκ των οποίων ποσοστό 91,74% ανήκει στην INTRACOM TECHNOLOGIES, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό ανήκει σε ανώτατα και ανώτερα στελέχη της INTRASOFT INTERNATIONAL.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η αξία της συναλλαγής ανέρχεται σε € 235 εκατ. για το σύνολο των μετοχών της INTRASOFT INTERNATIONAL, και η καταβολή του τιμήματος που ανέρχεται σε € 184,8 εκατ., περιλαμβάνει συνδυασμό μετρητών και μετοχών της ως άνω αγοράστριας. Ειδικότερα, για το σύνολο των μετοχών της INTRASOFT INTERNATIONAL, προβλέπεται, καταβολή μετρητών ύψους € 166,8 εκατ. και μεταβίβαση μετοχών της αγοράστριας εταιρείας αξίας € 18 εκατ.

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του τελευταίου τριμήνου του 2021, εφόσον έχουν πληρωθεί οι προβλεπόμενοι όροι και αιρέσεις και έχουν χορηγηθεί οι απαραίτητες εγκρίσεις.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ –
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ – ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ – J&P-ΑΒΑΞ
Συνέντευξη Τύπου του Σωκράτη Κόκκαλη και του Δάκη Ιωάννου (προέδρου του ομίλου J & P – Αβαξ) με την ευκαιρία της υπογραφής της σύμβασης κατασκευής του νέου γηπέδου Καραϊσκάκη, στο ”Ιντερκοντινένταλ”. Στη φωτό Κόκκαλης Σωκράτης
Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ο κ. Σωκράτης Κόκκαλης, Ιδρυτής και Πρόεδρος της INTRACOM HOLDINGS, αναφερόμενος στη συναλλαγή, δήλωσε:

«Καθοριστικοί παράγοντες της επιτυχίας της INTRACOM υπήρξαν ανέκαθεν η ταχύτατη προσαρμογή της στο οικονομικό περιβάλλον και η ευελιξία στη μετάβαση σε νέα επιχειρηματικά μοντέλα. Αυτή η συναλλαγή είναι επωφελής για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη: η NETCOMPANY και η INTRASOFT INTERNATIONAL ξεκινούν μια πολλά υποσχόμενη συνεργασία έχοντας κοινό όραμα, και η INTRACOM με τη σειρά της, έχει την ευκαιρία να αναπτύξει την επενδυτική στρατηγική της σε τομείς αιχμής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, δημιουργώντας αξία για τους μετόχους της.»

H νέα στρατηγική της INTRACOM HOLDINGS

Σύμφωνα με τηνανακοίνωση, η INTRACOM HOLDINGS είναι ιδρυτής και κύριος μέτοχος ενός Ομίλου εταιρειών με ισχυρή παρουσία στην ελληνική και διεθνή αγορά, διατηρώντας μέχρι σήμερα 16 θυγατρικές στο εξωτερικό και αναπτύσσοντας διεθνή δραστηριότητα σε 70 χώρες. Η εταιρεία διαθέτει αποδεδειγμένα μακροχρόνια εμπειρία και επιτυχημένο ιστορικό στην ίδρυση, διαχείριση και πώληση θυγατρικών της, δημιουργώντας σημαντικές υπεραξίες.

H πώληση της INTRASOFT INTERNATIONAL, μετά από 25 χρόνια κερδοφορίας και ανάπτυξης, αποτελεί μια στρατηγική απόφαση που ανοίγει τον δρόμο για την περαιτέρω ενδυνάμωση της δραστηριότητας της INTRACOM HOLDINGS, με ταυτόχρονη ενίσχυση των μακροπρόθεσμων προοπτικών της, και της αξίας που μπορεί να προσφέρει στους μετόχους της.

Με την ολοκλήρωση της πώλησης της INTRASOFT INTERNATIONAL ο συνδυασμός ρευστότητας και δυνατότητας μόχλευσης που αποκτά η INTRACOM HOLDINGS, τής προσδίδει επενδυτική ισχύ που ξεπερνά τα € 300 εκατ., ποσό το οποίο θα επιδιωχθεί να ενισχυθεί περαιτέρω μέσα από τα ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης μέσω της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων, στα οποία η INTRACOM HOLDINGS έχει σχεδιάσει να συμμετάσχει.

Χαράσσοντας στο εξής μια πιο διευρυμένη εξωστρεφή και διαφοροποιημένη επενδυτική προσέγγιση, η INTRACOM HOLDINGS διερευνά προσεκτικά τη συμμετοχή της σε τομείς που αναπτύσσονται δυναμικά στην Ελλάδα και στοχεύει στην καινοτομία και τεχνολογίες αιχμής σε αναπτυσσόμενους τομείς της οικονομίας, όπως το περιβάλλον, την ενέργεια, τη ναυτιλία, τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, και σύνθετα Real Estate developments. Επιπλέον, η εταιρεία εκμεταλλευόμενη την εμπειρία και τεχνογνωσία που διαθέτει, θα διερευνήσει κάθε υποσχόμενη επένδυση στην τεχνολογία, συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής της σε καινοτόμα start up, τεχνολογικά σχήματα και συμπράξεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό.

Σταδιακά, η φυσιογνωμία της INTRACOM HOLDINGS θα μετεξελιχθεί σε επενδυτική εταιρεία, η οποία αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και εμπειρία της στη διαχείριση εταιρειών και στη δημιουργία υπεραξίας θα επικεντρώνεται στην βελτιστοποίηση των συνεργειών μεταξύ των εταιρειών του Ομίλου και θα διασφαλίζει αύξηση των αποδόσεων των επενδύσεών της. Κατ’ αποτέλεσμα, θα μπορεί υπό αυτήν την προσέγγιση να επιτυγχάνει σε μονιμότερη βάση μεγαλύτερη αξία για τους μετόχους της ίδιας και για τους μετόχους των θυγατρικών της.

Ποια είναι η NETCOMPANY

Σημειώνεται τέλος, ότι η NETCOMPANY είναι μια εταιρεία πληροφορικής νέας γενιάς, η οποία παρέχει στρατηγικές λύσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, επιταχύνοντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό μέσω βασικών συστημάτων και υπηρεσιών υποδομής. Η Netcompany πιστεύει σε ευέλικτες, ανθεκτικές στο μέλλον λύσεις, βασισμένες στις συνιστώσες της πλατφόρμας που εξελίσσει η εταιρεία και που εξασφαλίζουν πλήρη ευελιξία και ευκαιρίες για συνεχή καινοτομία. Η NETCOMPANY ιδρύθηκε το 2000 και έχει την έδρα της στην Κοπεγχάγη. Σήμερα, είναι μια διεθνής εταιρεία με περισσότερους από 3500 υπαλλήλους που εκτείνονται σε 6 χώρες.

Τα ενοποιημένα οικονομικά μεγέθη της εταιρίας για το 2020 είναι: Πωλήσεις DKK 2.839 εκατ. (c.€ 381 εκατ.) και EBITA DKK 744 εκατ. (c.€ 100 εκατ). Η Netcompany είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Κοπεγχάγης με κεφαλαιοποίηση €4,9 δισ.

Ποια είναι η Intrasoft International

Μπορεί ο όμιλος Κόκκαλη, από όπου ξεπήδησε η INTRASOFT INTERNATIONAL και μεγάλωσε  σε ένα κρίσιμο μέγεθος μετά την απορρόφηση του τμήματος IT της κραταιάς τότε INTRACOM, να έγινε πασίγνωστος στην Ελλάδα αρχικά με την ενασχόλησή του με τα έργα τηλεπικοινωνιών, αλλά παράλληλα ανέπτυξε τα έργα πληροφορικής (όπως και τα αμυντικά συστήματα και τις κατασκευές κλπ).

Η INTRASOFT εδώ και πάρα πολλά χρόνια είχε «απογαλατιστεί» από τα τεκταινόμενα στον εγχώριο όμιλο Κόκκαλη, όντας εδώ και καιρό εστιασμένη σε έργα σε πολλές χώρες, χωρίς να αφήνει την Ελλάδα. Το διεθνές προφίλ της άλλωστε είναι αυτό που έδωσε το έναυσμα της συνεργασίας με τη NETCOMPANY και την τωρινή εξαγορά – μια στρατηγική εξόδου που ο Σωκράτης Κόκκαλης μπορεί να θεωρηθεί master του είδους, αν θυμηθούμε πόσες και ποιες εταιρείες (ή μέρος του) του ομίλου του έχει πουλήσει στο παρελθόν (Panafon, HOL, Intracom Telecom)….

Intasoft International Fact Sheet
Πηγή Εικόνας: Intasoft International

 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην εταιρική της ιστοσελίδα, «η INTRASOFT International είναι ένας κορυφαίος Ευρωπαϊκός Όμιλος Λύσεων και Υπηρεσιών Πληροφορικής με ισχυρή διεθνή παρουσία και τεχνογνωσία, προσφέροντας καινοτόμες και προστιθέμενης αξίας λύσεις υψηλής ποιότητας σε ένα ευρύ φάσμα διεθνών και εθνικών δημόσιων και ιδιωτικών οργανισμών.

Η INTRASOFT International ιδρύθηκε το 1996 και η έδρα της βρίσκεται στο Λουξεμβούργο (2b rue Nicolas Bové, L-1253 Luxembourg). Η εταιρεία είναι μέλος της INTRACOM Holdings, ενός από τους μεγαλύτερους πολυεθνικούς ομίλους τεχνολογίας στη ΝΑ Ευρώπη.

Η εταιρεία απασχολεί περισσότερους από 2.200 επαγγελματίες υψηλής εξειδίκευσης, που εκπροσωπούν πάνω από 50 διαφορετικές εθνικότητες και κατέχουν περισσότερες από 30 γλώσσες. Με έδρα το Λουξεμβούργο, η INTRASOFT International λειτουργεί μέσω των επιχειρησιακών υποκαταστημάτων, θυγατρικών και γραφείων της σε 13 χώρες: Βέλγιο, Βουλγαρία, Κύπρο, Δανία, Ελλάδα, Ιορδανία, Κένυα, Λουξεμβούργο, Ρουμανία, RSA, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΑΕ και ΗΠΑ.

Περισσότεροι από 500 οργανισμοί σε περισσότερες από 70 χώρες παγκοσμίως (Ιδρύματα και Φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Εθνικοί Κυβερνητικοί Οργανισμοί, Δημόσιοι Οργανισμοί, Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα, Οργανισμοί Τηλεπικοινωνιών και Ιδιωτικές Επιχειρήσεις) επέλεξαν τις υπηρεσίες και τις λύσεις της εταιρείας για να καλύψουν τις επιχειρηματικές τους ανάγκες.

Η εξειδίκευση και η δύναμη της INTRASOFT International έγκειται στην αποδεδειγμένη ικανότητά της και την επιτυχημένη πορεία της στην ανάληψη και υλοποίηση πολύπλοκων, κρίσιμων έργων. Οι επαγγελματίες της INTRASOFT International έχουν αναπτύξει την ικανότητα να συνδυάζουν την τεχνική τους εμπειρία με την πλήρη κατανόηση των ατομικών επιχειρηματικών αναγκών κάθε πελάτη. Η εταιρεία αποτελείται από μια υψηλής εξειδίκευσης, αποτελεσματική και ευέλικτη βάση ανθρώπινου δυναμικού, με διεθνή κουλτούρα.»

Παρακαλούμε αποδεχτείτε τα cookies από το YouTube για την αναπαραγωγή αυτού του video. Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε περιεχόμενο στο YouTube, μία υπηρεσία που παρέχεται από τρίτους.

Πολιτική Απορρήτου YouTube

Με την αποδοχή αυτής της ενημέρωσης, οι ρυθμίσεις σας θα αποθηκευθούν και η σελίδα θα ανανεωθεί.

Βραβεύσεις και νέα για την INTRASOFT από την INTRACOM τους τελευταίους μήνες

Η INTRACOM HOLDINGS προέβαλε τις επιτυχίες της INTRASOFT σταθερά το τελευταίο διάστημα και λόγω της καλήπς πορείας σε Ελλάδα και εξωτερικό οι περισσότεροι στην αγορά δεν περίμεναν την κίνηση του Σωκράτη Κόκκαλη τόσο άμεσα και τόσο ριζικά, παρότι ο ίδιος είχε προϊεδάσει, με την έμφαση στην INTRAKAT και τα έργα της, για την επενδυτική μεταστροφή του ομίλου. Ωστόσο το πιο επιτυχημένιο διεθνές «παιδί» του Ομίλου Κόκκαλη πίστευαν στην αγορά ότι δεν θα φύγει από τα έρια του, καθώς, μεταξύ άλλων αποτελεί και τη ραχοκοκαλιά σημαντικών πληροφοριακών συστημάτων του Ελληνικού Δημοσίου. Όμως οι business είναι bussiness…

Μια από τις τελευταίες πανηγυρικές ανακοινώσεις του Ομίλου για την INTRASOFT ήταν εστιασμένη στην Ελλάδα…

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «η INTRASOFT International, η κορυφαία εταιρεία Πληροφορικής, απέσπασε συνολικά 8 βραβεία, συμπεριλαμβανομένης και της διάκρισης Integrator of the Year, στη φετινή επετειακή 10η έκδοση των IMPACT BITE (Business IT Excellence) Awards 2021, του πιο σημαντικού θεσμού επιβράβευσης της τεχνολογικής καινοτομίας στην Ελλάδα. Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου, και η INTRASOFT International διακρίθηκε με τα παρακάτω βραβεία:
– Gold βραβείο στην κατηγορία Cloud για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του Κόμβου G-Cloud της ΓΓΠΣ (Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης).
– Gold βραβείο στην κατηγορία Big Data για την πρωτοποριακή εφαρμογή Real Time Contextual Campaign, για λογαριασμό της Alpha Bank.
– Gold βραβείο στην κατηγορία Blockchain για την καινοτόμα εφαρμογή Wallee, μια Fintech εφαρμογή συναλλαγών και υποστήριξης συλλογικών κοινωνικών δράσεων σε καινοτόμα πλατφόρμα τεχνολογίας Blockchain.
– Silver βραβείο στην κατηγορία Blockchain για την υλοποίηση του IP Register on Blockchain για λογαριασμό του EU Intellectual Property Office (EUIPO).
– Silver βραβείο στην κατηγορία Έργα Πληροφορικής Μεγάλης Εμβέλειας για την υλοποίηση των κατανεμημένων συστημάτων AES και NCTS-P5, για λογαριασμό της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογίας και Τελωνειακής Ένωσης (DG TAXUD) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
– Silver βραβείο στην κατηγορία Συμμετοχή σε R&D έργα και αξιοποίηση τους για τον σχεδιασμό και υλοποίηση της Streamhandler, μιας πρωτοποριακής πλατφόρμας Big Data και Analytics για λογαριασμό της Vodafone Innovus, που αποσκοπεί στην ασφάλεια,  προγνωστική συντήρηση του στόλου της, ανίχνευση ανωμαλιών, βελτίωση χρόνου απόκρισης, μείωση κόστους του στόλου κ.ά.
– Bronze βραβείο στην κατηγορία Συμμετοχή σε R&D έργα και αξιοποίηση τους για τον σχεδιασμό και υλοποίηση της εφαρμογής QARMA, που αφορά τη χρήση business intelligence σε συνδυασμό με αλγορίθμους για εξαγωγή ποσοτικών κανόνων συσχέτισης από big data.

Μόλις πριν από 5 ημέρες, στην αρχή της εβδομάδας των ανακοινώσεων της εξαγοράς, ο όμιλος Κόκκαλη ενημέρωνε για νέα συνεργασία της INTRASOFT στον τομέα του banking. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «Η INTRASOFT International, η κορυφαία εταιρεία  pληροφορικής, έγινε η πρώτη εταιρεία ΙΤ στην Ελλάδα που γίνεται μέλος του BIAN (Banking Industry Architecture Network). Ο BIAN είναι ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός, που δημιουργήθηκε από τράπεζες, παρόχους τεχνολογίας, FinTechs, συμβούλους και ακαδημαϊκούς από όλο τον κόσμο. Ο οργανισμός στοχεύει στη δημιουργία και προώθηση ενός κοινού, πρωτοποριακού πλαισίου που θα εξυπηρετεί τις τεχνολογικές ανάγκες του τραπεζικού κλάδου, το οποίο θα δύναται να τυποποιήσει και να απλοποιήσει τη συνολική τραπεζική αρχιτεκτονική. Ο BIAN έχει σκοπό να προωθήσει τη συνεργασία μεταξύ των μελών του, ώστε να προχωρήσουν στην ανάπτυξη πρωτοβουλιών που θα διαμορφώσουν το μέλλον του τραπεζικού κλάδου. Η συμμετοχή στον BIAN αποτυπώνει πλήρως την κουλτούρα της INTRASOFT για συνεχή εξέλιξη και επέκταση του χαρτοφυλακίου υπηρεσιών της, ώστε να ανταποκρίνεται πλήρως στις προσδοκίες των πελατών της στον Τραπεζικό τομέα, αλλά  kαι να τις ξεπερνά. Η νέα αυτή συνεργασία θα δώσει στην INTRASOFT την ευκαιρία να  συμβάλλει ενεργά στη διαμόρφωση της επόμενης γενιάς των τραπεζικών IT προτύπων, σε παγκόσμιο επίπεδο. Η INTRASOFT International μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του BIAN θα βρίσκονται σε ανοιχτή επικοινωνία και συνεργασία, ανταλλάσσοντας απόψεις και γνώσεις σχετικά με τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις και τάσεις. Κοινό τους στόχο αποτελεί η διαμόρφωση των προτύπων του BIAN και ο σχεδιασμός της νέας εποχής του λογισμικού για τις τράπεζες.»

Την ίδια ημέρα, η INTRACOM HOLDINGS έβγαλε ανακοίνωση που επιβεβαίωνε τις φήμες και πληροφορίες για συζητήσεις με την NETCOMPANY όσον αφορά την INTRASOFT. Δύο ημέρες μετά, το deal επιβεβαιώθηκε.

Μετοχικό σήριαλ

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο κλείσιμο του Σεπτέμβρη, η μητρική του ομίλου INTRACOM HOLDINGS με ενοποιημένες τις βασικές επιχειρήσεις, ανακοίνωσε αποτελέσματα εξαμήνου τα οποία δεν ήταν και τα καλύτερα…. Η μετοχή της εισηγμένης στο ΧΑΑ εταιρείας πιέστηκε πολύ, με μεγάλη πτώση την προπερασμένη εβδομάδα (μέχει 30/9). Όσοι όμως δεν επηρεάστηκαν και αγόρασαν στην πτώση, φαίνεται να κέρδισαν ήδη αρκετά, εν μέσω της φημολογίας για την πώληση στη NETCOMPANY, παρά τη μικρή συμβολή στα αποτελέσματα του ομίλου από την INTRASOFT. Η μετοχή της INTRAKOM κέρδισε μέχρι και 20% μέσα σε λίγες συνεδριάσεις και σχεδόν 4,5 εκατομμύρια μετοχές του ομίλου άλλαξαν χέρια μέσα στην εβδομάδα που πέρασε… Καθόλου άσχημα, αλλά μένει να δούμε πως θα συμπεριφερθεί η μετοχή την εβδομάδα που έρχεται, καθώς η ανακοίνωση για την πώληση έγινε, όπως συνηθίζεται μετά το κλείσιμο της προηγούμενης συνεδρίασης….

Intrasoft International
Πηγή Εικόνας: Intrasoft International

Τα μεγάλα και γνωστά έργα της INTRASOFT International

Έργα τα οποία ανέλαβε να εκτελέσει η INTRASOFT INTERNATIONAL μετά από συμμετοχή της σε διαγωνισμούς κυρίως στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το εξωτερικό και τα οποία είναι γνωστά σε εξειδικευμένους κύκλους, αλλά και σε ευρύτερο κοινό και δείχνουν τη δυναμική της εταιρείας, είναι, ενδεικτικά, από πηγές της ίδιες της εταιρείας τα εξής:

Δημόσιος Τομέας (ΕΕ – Ελλάδα – Εξωτερικό)

Παλιότερα μεγάλα ολοκληρωμένα έργα και υπηρεσίες για την Ευρωπαϊκή Ενωση, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ευρωπαϊκές Γενικές Διευθύνσεις, Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς, Eurostat, Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Λουξεμβούργο, 2014 – Η INTRASOFT International ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρώτη φάση του έργου σχεδιασμού και υλοποίησης συστήματος για την ενοποιημένη διαχείριση των προωθητικών ενεργειών μέσω της πλατφόρμας ORACLE SIEBEL CRM για τον Όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς. Το έργο αυτό είναι σημαντικό για την INTRASOFT International, αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά την πολυετή εμπειρία και ισχυρή τεχνογνωσία της στον χώρο των ολοκληρωμένων Πληροφοριακών Συστημάτων Πελατοκεντρικής Διαχείρισης,

Λουξεμβούργο, 2014, Κοινοπραξία, με επικεφαλής την INTRASOFT International, επιλέχθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Φορολογίας και Τελωνειακής Ένωσης της ΕΕ να υλοποιήσει σύμβαση-πλαίσιο αξίας 83 εκατ. ευρώ. Η σύμβαση αυτή (CUST-DEV3) είναι μία από τις σημαντικότερες συμβάσεις με την ΕΕ, γιατί αφορά στην εφαρμογή της νέας τελωνειακής πολιτικής της ΕΕ και στην ανάπτυξη των αντίστοιχων εξειδικευμένων τελωνειακών εφαρμογών για τα επόμενα 8 χρόνια, ενισχύοντας την ήδη ισχυρή πανευρωπαϊκή φήμη της εταιρίας ως αξιόπιστου συνεργάτη του Ευρωπαϊκού δημόσιου τομέα στο χώρο της πληροφορικής, ενώ παράλληλα ενδυναμώνει περαιτέρω τη θέση της εταιρίας στον καθετοποιημένο χώρο των Τελωνείων και της Φορολογίας,

Λουξεμβούργο, 2013, Κοινοπραξία, στην οποία συμμετέχει η INTRASOFT International, επιλέχθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Φορολογίας και Τελωνειακής Ένωσης της ΕΕ να υλοποιήσει σύμβαση-πλαίσιο αξίας 37,8 εκατ. ευρώ. Το έργο διάρκειας οκτώ ετών αφορά στην παροχή υπηρεσιών πληροφορικής στη φορολογία και στο σύστημα ελέγχου των ειδικών φόρων κατανάλωσης,

Europa (EU): Δικτυακή πύλη πληροφοριών και επικοινωνίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης για πολίτες και επιχειρήσεις,

CORDIS (Λουξεμβούργο): Η μεγαλύτερη Πύλη Ερευνας και Ανάπτυξης στην Ευρωπαίϊκή Ενωση

e-Customs (Βέλγιο/Ολλανδία): Σχεδιασμός και ανάπτυξη των απαραίτητων συστημάτων για την εισαγωγή εναρμονισμένων ηλεκτρονικών (χωρίς χαρτί) τελωνειακών διαδικασιών σε όλη την Ευρωπαϊκή Ενωση

ΟΗΙΜ (Ισπανία), ΕΜΑ (Ηνωμένο Βασίλειο), ΕΜΣΑ (Πορτογαλία), EASA (Γερμανία): Ανάπτυξη και συντήρηση επιχειρηματικών εφαρμογών για το κύριο σύστημα ηλεκτρονικής υποβολής προτάσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης,

ITSS, NIS (Βέλγιο/Λουξεμβούργο): Υποστήριξη της πληροφοριακής υποδομής ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (25 χρήστες)

Intrum Jistitia (Ελβετία): Υποστήριξη πληροφοριακών εφαρμογών του μεγαλύτερου χρεοεισπρακτικού φορέα της Ευρωπαϊκής Ενωσης,

Excise Movement Control Systems (EMCS): Hλεκτρονικά συστήματα παρακολούθησης και ελέγχου ενδοκοινοτικής διακίνησης αγαθών υποκείμενων σε ειδικό φόρο κατανάλωσης (EMCS) και/ή νέων μηχανογραφημένων συστημάτων διαμετακόμισης αγαθών (NCTS) για τα Υπουργεία Οικονομικών του Βελγίου, Βουλγαρίας, Κροατίας, Κύπρου, Ιρλανδίας, Λετονίας, Λιθουανίας, Λουξεμβούργου, Μάλτας, Ολλανδίας, Νορβηγίας, Σλοβενίας, Ρουμανίας και Ηνωμένου Βασιλείου.

US-EU Match: Διευκόλυνση μεταφοράς τεχνολογίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των ΗΠΑ

ITS08 (Βέλγιο/Λουξεμβούργο): παροχή υπηρεσιών σχετιζομένων με την ανάπτυξη και υποστήριξη δραστηριοτήτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,

Consilium (Βέλγιο): Ανάπτυξη εφαρμογών Java & Oracle για το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης

DESIS II: Ευρεία παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών για το μεγαλύτερο πλαίσιο συμβάσεων στον τομέα της πληροφορικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

  • Πληροφοριακό Σύστημα Φορολογίας (TAXIS), Πύλη ηλεκτρονικών υπηρεσιών φορολογίας (TAXISnet), Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα των Ελεγκτικών Υπηρεσιών (ELENXIS) / Πληροφοριακό Σύστημα Οικονομικής Διαχείρισης (FMIS) για το Υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδας.

– Κυβερνητικό Πληροφοριακό Σύστημα Οικονομικής Διαχείρισης (GFMIS) για το Υπουργείο Οικονομικών της Ιορδανίας και πληροφοριακό σύστημα Δημοσιονομικών για το Υπουργείο Οικονομικών της Αλβανίας.

– Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Ελληνικών Τελωνείων (ICISnet), Σύστημα Διαχείρισης τελωνειακών δηλώσεων στην Ολλανδία, ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου ενδοκοινοτικής διακίνησης αγαθών και/ή συστήματα (ελέγχου) διαμετακόμισης για την πλειοψηφία από τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

– Περισσότερες από 30 εγκαταστάσεις του προϊόντος (λύσης) ΕΣΚΟΡΤ σε παγκόσμια κλίμακα για την υποστήριξη των διαδικασιών συμμόρφωσης (που απαιτούνται από τις φορολογικές και τις τελωνειακές αρχές).

– Πληροφοριακά συστήματα Κοινωνικής Ασφάλισης για το Ιδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ) και το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας της Δημοκρατίας της Μολδαβίας, Σύστημα Εκκαθάρισης Ιατρικών Δαπανών για το Υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης της Ελλάδας, Πληροφοριακά συστήματα υπηρεσιών υγείας για 3 Νοσοκομεία στην Ελλάδα και για το Νοσοκομείο “King Abdullah” της Ιορδανίας, Ελληνικό Σύστημα Ζήτησης Υπηρεσιών Υγείας “Γραμμή Υγείας 184”

  • Γεωγραφικά Πληροφοριακά Συστήματα (GIS) για τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις της Ελλάδας, τον Ελληνικό Στρατό και το Πολεμικό Ναυτικό.

– Ηλεκτρονικό πληροφοριακό σύστημα διοίκησης λιμένων για τον ΟΛΠ, Εθνικό Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Κυκλοφορίας Πλοίων (VTMIS) για το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Επιχειρησιακά ηλεκτρονικά πληροφοριακά συστήματα για το νέο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και τον Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (ΟΤΕ), Ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα για τα Ελληνικά Ταχυδρομεία,

  • Διαδικτυακή Πύλη Πληροφόρησης Νομοθεσίας και Ηλεκτρονικού Συστήματος Εγκαιρης Ειδοποίησης για το Υπουργείο Εσωτερικών,

– Ενοποίηση του Συστήματος νομικών καταχωρήσεων για το Υπουργείο Οικονομικών της Βουλγαρίας, Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα για το Υπουργείο Δικαιοσύνης του FYROM

Στον Ιδιωτικό Τομέα

  • Ολοκληρωμένο Σύστημα δικτυωμένων τραπεζικών συναλλαγών για 22 Τράπεζες: Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Αγροτική Τράπεζα, Societe Generale-Γενική Τράπεζα, Ελληνικές Συνεταιριστικές Τράπεζες, Kedr Bank (Ελληνικό Υποκατάστημα), Λαϊκή Τράπεζα Γεωργίας, Εμπορική Τράπεζα στην Κύπρο, Τράπεζα Βαλέττας, APS Bank στη Μάλτα, και Ziraat Bank (Ελληνικό Υποκατάστημα)

– Συστήματα Διαχείρισης Καρτών για την EFG Eurobank στην Πολωνία, Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία και Ουκρανία

– Συστήματα Επεξεργασίας Φωνής για τη Vodafone στην Ελλάδα και Αλβανία, Φωνητική Πύλη Ενημέρωσης για την COSMOTE,

– Σύστημα Διαχείρισης Ταξιδίων (α΄ θέσηΤΜ TMS) για την Tradewinds Tours & Travel (Μέλος του Ομίλου Singapore Airlines), τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού, Express Holidays Greece & Cyprus, Travelplan-Eurostar & Amphitryon Holidays

  • Διαχείριση της Τράπεζας Νομικών Πληροφοριών ΝΟΜΟΣ, που αριθμεί σήμερα περισσότερους από 30000 συνδρομητές – χρήστες

Στο ενδιάμεσο μεσολάβησαν πολλά άλλα, και αξίζει να σημειώσουμε ότι η INTRASOFT INTERNATIONAL θεωρείται και είναι ένας από τους τρεις κορυφαίους προμηθευτές των θεσμικών Οργάνων της ΕΕ στα έργα και υπηρεσίες πληροφορικής κλπ.

Μόνο το 2021 μαθαίνουμε ότι μεταξύ άλλων ανέλαβε έργο – με συμφωνία πλαίσιο – για τη Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG COMM) που καλύπτει αξιολογήσεις και μελέτες εκτίμησης αντίκτυπου (impact assessment) στον τομέα της επικοινωνίας, με τρεις υποενότητες και ορίζοντα επιλογής για τα επόμενα τέσσερα χρόνια σύμφω να με τις ανάγκες της Κομισιόν. Ακόμη, στο εξωτερικό ανέλαβε τον ψηφιακό μετασχηματισμό των τελωνείων της Τυνησίας υπό την χρηματοδότηση της Παγκόσμιας Τράπεζας. Στην Ελλάδα, το πιο γνωστό έργο που ανέλαβε μέσα στο έτος είναι το έργο της προμήθειας νέου Ολοκληρωμένου Επιχειρησιακού Πληροφοριακού Συστήματος προς τον ΑΔΜΗΕ, συνολικού προϋπολογισμού 6,5 εκατ. ευρώ, σε συνργασία με τον ΟΤΕ.

Γενικά πρέπει να σημειωθεί ότι η INTRASOFT είτε μόνη της είτε σε συνεργασία με τον ΟΤΕ και άλλους παίκτες θεωρούνταν μέχρι τώρα έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες στη χώρα μας για τα πολλά και μεγάλα έργα πληροφορικής που σχεδιάζει και προχωρά ήδη ο Δημόσιος Τομέας, με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης (κυρίως) αλλά και το ΕΣΠΑ. Μένει να δούμε αν και πως θα συνεχίσει την ενασχόληση με τα μεγάλα έργα του δημοσίου ο νέος ιδιοκτήτης NETCOMPANY με βάση τη στρατηγική που θα χαράξει. Αλλά προς το παρόν φαίνεται ότι η ενασχόληση συνεχίζεται με business as usual αφού ο εκπρόσωπος της NETCOMPANY δήλωσε ότι θέλει να επεκτείνει τις δουλείες με τους θεσμικούς φορείς της ΕΕ αλλά και να δώσει έμφαση στις αγοράς που η INTRASOFT είναι δυνατή όπως – πέρα από Βελγιο – Λουξεμβούργο – είναι η Ελλάδα… Και παραμένει στο τιμόνι της εταιρείας ο CEO Αλέξανδρος Μάνος και η διοικητική της ομάδα…

Intrasoft International
Πηγή Εικόνας: Intrasoft International

Και εταιρεία επικοινωνίας από την INTRASOFT INternational στις Βρυξέλλες

Αυτό που λίγοι γνωρίζουν είναι ότι λόγω της ενασχόλησης με τα ευρωπαϊκά projects της INTRASOFT INTERANTIONAL και της τεχνογνωσίας που έχει αποκτήσει στα χτυπήματα σε διαγωνισμούς της ΕΕ αλλά και του expertise που ανέπτυξε για επιμέρους επικοινωνιακές υπηρεσίες παράλληλα με τα έργα πληροφορικής, η INTRASOFT έφτιαξε και θυγατρική στην επικοινωνία με στόχο αποκλειστικά σχεδόν ευρωπαϊκά έργα και συμβόλαια επικοινωνίας των θεσμικών οργάνων της ΕΕ. Για παράδειγμα, μόνο μέσα στο 2021, η SCOPE Communications, όπως ονομάζεται η ομάδα επικοινωνίας του «ομίλου» της INTRASOFT International, κέρδισε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας της Αεροπορίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EASA) και τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA) συμβόλαια για την υλοποίηση δύο έργων στους τομείς του δημιουργικού σχεδιασμού, της εικαστικής στοιχειοθεσίας και της εκπόνησης στρατηγικού πλάνου επικοινωνίας, αντίστοιχα. Επίσης συμμετέχει μέσω κοινοπραξίας, σε συμβόλαιο επικοινωνίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας και Οργανισμού Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (EISMEA) που περιλαμβάνει την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών επικοινωνίας όπως διεθνείς καμπάνιες, οργάνωση εκδηλώσεων αλλά και συνολικά το φάσμα της ψηφιακής επικοινωνίας του οργανισμού. Παράλληλα συνεχίζει με πρόσφατα συμβόλαια έργων επικοινωνίας συνεργασία με πολλές υπηρεσίες της ΕΕ: DG ENVI, DG HOME, DG TAXUD, DG EAC, EISMEA (πρώην EASME) DG SANTE, DG ENER και DG CNCT.