«Πολλά σε Λίγους» δίνει η διοίκηση του ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών και εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, αφού τα «Λίγα σε Πολλούς» θυμίζει προεκλογική εκστρατεία  των κομμάτων. Τα «Πολλά σε Λίγους» γίνονται ακόμη πιο πολλά, καθώς μειώνονται οι φορολογικοί συντελεστές του εισοδήματος και η κατάργηση του φόρου αλληλεγγύης που  συμβάλλει στην αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος.

Οι πολύ καλές προοπτικές της ελληνικής Οικονομίας σε ό,τι αφορά την πορεία ανάπτυξης   του ΑΕΠ, όπως και οι επιμέρους συντελεστές , προεξοφλούνται από τη διοίκηση του ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών, που προχώρησε σε αυξήσεις των αμοιβών του προσωπικού.

Συγκεκριμένα, στα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2021 του ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών αναγράφεται ότι τα λειτουργικά έξοδα κατά την εξεταζόμενη περίοδο ανήλθαν στις 311 χιλ. ευρώ έναντι 173 χιλ. ευρώ το α’ εξάμηνο 2020. Η αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως στην αύξηση κατά 73 χιλ. ευρώ των αμοιβών προσωπικού και κατά 60 χιλ. ευρώ σε δαπάνες που συνδέονται κυρίως με τη διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών αλλά και σε υπηρεσίες που σχετίζονται με τη συμμόρφωση της Εταιρεία στις διατάξεις του νόμου για την Εταιρική Διακυβέρνηση.

Τα απλά μαθητικά δείχνουν ότι οι αυξήσεις αμοιβών ανά άτομο ανέρχονται σε 9.125 ευρώ, καθώς αφορά συνολικά 8 άτομα. Η αναφορά του κόστους των 73.000 ευρώ είναι το πρώτο εξάμηνο του 2021 και πιθανότητα οι αμοιβές προσωπικού να αυξηθούν αντίστοιχα και το δεύτερο εξάμηνο, με αποτέλεσμα οι αρχικές 9.125 να γίνουν 18.250 ευρώ το χρόνο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση του ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών δεν έχει σχέση εξαρτημένης εργασίας με τη θυγατρική εταιρεία που είναι ο ΑΔΜΗΕ Α.Ε .

Πήγες από τον ΑΔΜΗΕ ανέφεραν ότι οι αποδοχές της προηγούμενης διοίκησης συμμετείχαν στο κόστος της  θυγατρικής εταιρείας, καθώς οι διοίκηση του ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ασκήθηκε από δύο υπαλλήλους που κατείχαν οργανική θέση του ΑΔΜΗΕ, ενώ είχαν επιπλέον αμοιβές για τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου που ξεπερνούσαν τις 250.000 ευρώ το χρόνο.

Η σημερινή διοίκηση και μητρική εταιρεία του ΑΔΜΗΕ δεν έχει εξαρτώμενη σχέση εργασίας  μη τη θυγατρική της, με αποτέλεσμα το κόστος αποδοχών να εγγράφεται στις λογιστικές  καταστάσεις του ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών Α.Ε.