Με απώλειες στην πελατειακή βάση έκλεισε ο Ιούνιος για τον όμιλο Μυτιληναίου,  σύμφωνα με τα στοιχεία του ΑΔΜΗΕ, όπως και για τη ΔΕΗ. Αντίθετα, οι πιο ισχυροί πάροχοι εμφανίζονται ότι αύξησαν την πελατειακή τους βάση τον ίδιο μήνα.

Πιο αναλυτικά, η ΔΕΗ παραμένει ο πιο ισχυρός πάροχος, παρότι βρίσκεται σε καθοδική τροχιά από το σπάσιμο του μονοπωλίου στον κλάδο της ενέργειας.

Το μερίδιο αγοράς της μειώθηκε στο 64,3% από 64,6%, που ήταν το Μάιο. Από τον Ιανουάριο έχει χάσει άνω του 2% καθώς το μερίδιο της ήταν στο 66,4%. Ο όμιλος   Μυτιληναίου, μέσω της εταιρείας Protergia, εμφάνισε μικρή πτώση τον Ιούνιο. Υποχώρησε στο 7,92% από 8,38% που ήταν τον Μάιο.

Αντίθετα, η εταιρεία ΗΡΩΝ του ομίλου Γ. Περιστέρη έχει σταθερή ανοδική πορεία, φθάνοντας το 6,79% τον Ιούνιο από 6,52% που ήταν τον Μάιο. Στις αρχές του έτους ήταν κάτω από το 6% ως μερίδιο αγοράς. Η άνοδος των τελευταίων μηνών τον καθιστούν ως ο δεύτερο ισχυρό πάροχο στην αγορά ενέργειας.

Ακολουθούν οι εταιρείες NRG του Ομίλου Βαρδινογιάννη με ποσοστό 4,5% από 4,28%. Στις αρχές του έτους ήταν κάτω από τα 4% σημειώνοντας ανοδική πορεία τους πρώτους έξι μήνες του έτους. H Elpedison με 4,36% σημειώνοντας μικρή υποχώρηση από το 4,5% του Μαΐου και με 4,66% τον Ιανουάριο του 2021.

Η Watt and Volt εντάσσεται στο κλαμπ των ισχυρών καθώς διατηρεί το ρόλο του παρόχου χωρίς να διαθέτει παραγωγική βάση σε ενέργεια όπως οι παραπάνω εταιρείες. Το ποσοστό της ενισχύθηκε στο 2,48% από 2,29% και τον Ιανουάριο ήταν στο 2,72%

Η συνολική ζήτηση σε ενέργεια αυξήθηκε τον Ιούνιο

Ανήλθε σε 3.600 GWH από 3.046 που ήταν τον περασμένο Ιούνιο. Η ΔΕΗ παραμένει ο στυλοβάτης του ενεργειακού συστήματος της χώρας. Τον Ιούνιο έδωσε το 57,3% της συνολικής ενέργειας και μεταφράζεται σε 1.515.4 Gwh. Να σημειωθεί ότι η μεγαλύτερη   ζήτηση σε ενέργεια  ήταν η Τετάρτη 30 Ιουνίου με την κατανάλωση ενέργειας να φθάνει τα 9.775 MW στις 3 το μεσημέρι και η  χαμηλότερη ζήτηση ήταν την Κυριακή 13 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα. Η ζήτησε σε ενέργεια ήταν  μόλις 3.774 MW.