Εγνατία Οδός [hradf.com]
Εγνατία Οδός [hradf.com]

Μεθαύριο Παρασκευή η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ θα δεχθεί τη βελτιωμένη προσφορά για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού, από την κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. – EGIS PROJECTS S.A,  σύμφωνα με πληροφορίες καθώς το ΤΑΙΠΕΔ δεν έχει ανακοινώσει από ποια κοινοπραξία ζήτησε βελτιωμένη προσφορά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές,  η βελτιωμένη προσφορά δεν θα αποσφραγιστεί άμεσα διότι η κοινοπραξία που έχασε το διαγωνισμό θα αξιοποιήσει όλα τα νομικά εργαλεία για την παραμονή της στη διαδικασία.

Τα τεχνικά ζητήματα που προκύπτουν όπως λέγονται, θα απαιτήσουν χρόνο,  πριν η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ οριστικοποιήσει την ανάδοχο κοινοπραξία που  σύμφωνα  με πληροφορίες είναι η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. – EGIS PROJECTS S.A.

Το γεγονός ότι ζητήθηκε μόνο από τη μία κοινοπραξία βελτιωμένη προσφορά σηματοδοτεί ότι ήταν υψηλότερη κατά 15% από την προσφορά της δεύτερης κοινοπραξίας.

Η βελτιωμένη προσφορά της κοινοπραξίας μπορεί να είναι από 1 ευρώ έως κάποια εκατομμύρια ευρώ και κυρίως  να υψηλότερη από την αξία  παραχώρησης  της Εγνατίας , σύμφωνα  με τη μελέτη που έχει ήδη στο συρτάρι  του το ΤΑΙΠΕΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες το τίμημα της κοινοπραξίας «αγγίζει» το 1,4 δις ευρώ. Η ανακήρυξη του αναδόχου για την παραχώρηση της Εγνατίας για τα επόμενα 35 χρόνια, πιθανότητα θα γίνει στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Την ίδια στιγμή η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ μετέθεσε την ημερομηνία εκδήλωσης  ενδιαφέροντος για το λιμάνι του Ηρακλείου.

Η αρχική ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος ήταν η Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου και μετατέθηκε για τις 17 του μήνα.

Η αλλαγή ημερομηνίας, σύμφωνα με πληροφορίες, προεξοφλεί σημαντικό αριθμό υποψηφιοτήτων, σε βαθμό που θα συμβάλει στην άνοδο του τιμήματος για την απόκτηση πλειοψηφικού μεριδίου συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε.