Η λεωφόρος Βουλιαγμένης όταν ολοκληρωθεί το project του Ελληνικού - Ο πύργος των γραφείων
Η λεωφόρος Βουλιαγμένης όταν ολοκληρωθεί το project του Ελληνικού - Ο πύργος των γραφείων
Πηγή Εικόνας: Τhe Ηellinikon

Θέση στο νέο τοπίο που διαμορφώνει η αξιοποίηση  της  έκτασης  του Ελληνικού παίρνει  ο όμιλος Fourlis. Η ανακοίνωση στρατηγικής συνεργασίας  της Lamda Development με  τον όμιλο Fourlis για  την ανάπτυξη Retail Park,ανοίγουν νέους ορίζοντες  για τον Fourlis  καθώς   θα  αποκτήσει ηγετική  θέση στην  ευρύτερη  περιοχή του  Ελληνικού.

Η συμφωνία προβλέπει την ανάπτυξη  ενός Υπερσύγχρονου  εμπορικού κέντρου νέας γενιάς, που θα αναπτυχθεί στην περιοχή της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, εντός της πρώτης πενταετούς φάσης υλοποίησης του εμβληματικού αυτού έργου.  Θα  πρόκειται ενός μοναδικού Εμπορικού Πάρκου Λιανικής (“Retail Park”), εντός του εμπορικού κέντρου. Το Εμπορικό Πάρκο Λιανικής θα αποτελεί μια σύνθεση από καταστήματα μεγάλης επιφάνειας (“Big Boxes”).

Η συνολική επένδυση για τη δημιουργία του Retail Park υπολογίζεται σε πενήντα πέντε εκατομμύρια ευρώ.

Η συνεργασία, όπως αποτυπώνεται στο σχετικό Μνημόνιο μεταξύ των μερών, προβλέπει την απόκτηση από την Fourlis S.A. διηρημένων ιδιοκτησιών και του αντίστοιχου ποσοστού συνιδιοκτησίας επί μέρους του οικοδομικού τετραγώνου εντός του οποίου θα αναπτυχθεί το εμπορικό κέντρο, με σκοπό το σχεδιασμό και την υλοποίηση του Retail Park μεγέθους 30,000 τ.μ.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου Fourlis, κ. Βασίλης Φουρλής  με την ευκαιρία  της συνεργασίας  δήλωσε Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη σύναψη αυτής της μοναδικής συνεργασίας. Το Ελληνικό σηματοδοτεί για την Ελλάδα μία νέα εποχή ανάπτυξης και εξωστρέφειας. Στο έργο αυτό θα συνεισφέρουμε δημιουργώντας ένα πρωτοποριακό retail park με διεθνείς tenants όπως η IKEA και η Intersport

Από την πλευρά ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development S.A., κ. Οδυσσέας Αθανασίου τόνισε ότι  «όπως έχουμε ήδη πει, σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του έργου έχει η δημιουργία συνεργασιών με τους καλύτερους σε κάθε τομέα. Στον χώρο των Εμπορικών Πάρκων Λιανικής (Retail Park), δεν θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερο συνοδοιπόρο από την Fourlis SA, έναν από τους μεγαλύτερους retailers στην ελληνική αγορά  Πρόσθεσε  ότι είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτή την συνεργασία και πιστεύουμε ότι θα προσδώσει τα μέγιστα ώστε να προσφέρουμε στο ελληνικό κοινό εμπορικούς χώρους που όμοιους τους δεν έχει ξαναδεί.» Πηγές  που πρόσκεινται  στον όμιλο Fourlis λένε ότι το ενδιαφέρον είναι αξιοσημείωτο  και μεγάλο από εμπορικές  επιχειρήσεις  να ενταχθούν στο project του Retail Park. Ήδη έχουν  εκφράσει την επιθυμία να βρίσκονται  μέσα  στο Ελληνικό με την ολοκλήρωση του έργου  Να  σημειωθεί  ότι  οι προφορικές  διαβεβαιώσεις θα  αποτυπωθούν και σε μνημόνια συνεργασίας   ανάμεσα  στον Fourli και τις ενδιαφερόμενες  επιχειρήσεις.