Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τον δυσαρεστημένο υπάλληλο μίας επιχείρησης προσπαθεί να αξιοποιήσει η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Από εκεί πιστεύει ότι μπορεί να μάθει μυστικά και κόλπα που οι καλοβολεμένοι υπάλληλοι δεν θα αποκάλυπταν ποτέ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι από μία καταγγελία από έναν δυσαρεστημένο στέλεχος προήλθε η κατάρρευση της αυτοκρατορίας που είχε στήσει η οικογένεια Κουτσολιούτσου, που έπεσε σαν χάρτινος πύργος όταν ένα υψηλόβαθμο υπάλληλος  αποχώρησε από τις δραστηριότητες της Ασίας.

Έφυγε  σφόδρα ενοχλημένος και δυσαρεστημένος από τη διοίκηση, όπως λέει αξιόπιστη  πηγή, με αποτέλεσμα όλες  οι  κρίσιμες πληροφορίες που κατείχε διοχετεύτηκαν στο Quintessential Capital Management (QCM, το οποίο στη συνέχεια ξεσκέπασε τον μηχανισμό παραποίησης των οικονομικών στοιχείων της Folli Follie.

Με την εφαρμογή υποδοχής ανώνυμων καταγγελιών η Επιτροπή Ανταγωνισμού επι προεδρίας του κ. Ιωάννη Λιανού προσδοκά, να ανοίξουν κάποια  …στόματα και να  δώσουν στοιχεία για όσα μέχρι σήμερα δεν μπορούν να εντοπιστούν από την Ανεξάρτητη Αρχή.

Στο στόχαστρο αναμένεται να βρεθούν οι αλυσίδες του λιανεμπορίου και τα σούπερ μάρκετ τα οποία είναι ευάλωτα σε κάποιες περιπτώσεις όπως είναι η είσοδος νέων προϊόντων στα ράφια τους.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού με τη νέα εφαρμογή δίνει σινιάλο στην αγορά και ζητάει η εσωτερική πληροφόρηση που έχει ένας δυσαρεστημένος υπάλληλος λόγω θέσης να συμβάλει στην αποκάλυψη πρακτικών που νοθεύουν τον ελεύθερο ανταγωνισμό  ή οδηγούνται σε άλλες ανταγωνιστικές πρακτικές που λειτουργούν σε βάρος της  οικονομίας και των καταναλωτών.

 Η Επιτροπή Ανταγωνισμού θέλει διακαώς πληροφορίες και στοιχεία για τη νόθευση διαγωνισμών και προσφορών, τον καθορισμό τιμών τόσο των προϊόντων όσο και των υπηρεσιών, την κατανομή της αγοράς , τον περιορισμό ή τον έλεγχο της παραγωγής των αγορών ή της τεχνικής ανάπτυξης, τον αποκλεισμό ανταγωνιστικών και προϊόντων από  την αγορά. Επιπλέον προσδοκά σε πληροφορίες για αντι- ανταγωνιστική συμπεριφορά από δεσπόζουσες επιχειρήσεις που επιβάλουν αθέμιτες τιμές ή αθέμιτους όρους συναλλαγών.

Πως διασφαλίζεται η ανωνυμία τους  

 Η Επιτροπή Ανταγωνισμού έχει διασφαλίσει την ανωνυμία  για όσους παρέχουν πληροφορίες υπέρ του δημοσίου συμφέροντος. Η νέα ψηφιακή υπηρεσία της ΕΑ προσφέρει απόλυτη διασφάλιση της ανωνυμίας όσων θέλουν να καταθέσουν πληροφορίες για παράνομες πρακτικές (καρτέλ, κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης κλπ.), μέσω διαπιστευμένης εταιρείας που βρίσκεται στο εξωτερικό (ISO/IEC 27001, ISAE 3000, WCAG 2.1), με την οποία συνεργάζονται ήδη άλλες Επιτροπές Ανταγωνισμού, και η οποία δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Η πληροφορία καταχωρείται σε ασφαλές περιβάλλον χωρίς την καταγραφή της ταυτότητας του χρήστη και η Επιτροπή Ανταγωνισμού  λαμβάνει μόνο το κείμενο της πληροφορίας.