Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνωστισμός ενδιαφερομένων για τη συμμετοχή τους στον πλειστηριασμό επτά ακινήτων του ΤΑΙΠΕΔ  παρατηρήθηκε τις τελευταίες ημέρες, σε βαθμό που ανάγκασαν τη διοίκηση του Ταμείου να μεταθέσει κατά δύο μήνες την αρχική διαδικασία που ήταν προγραμματισμένη για τις 18 Μαρτίου.

Η νέα ημερομηνία διαδικασίας πώλησης των ακινήτων ορίστηκε η Τρίτη 18 Μαΐου στις 2 το μεσημέρι.

Τα ακίνητα θα πωληθούν μέσα από την πλατφόρμα e-auction.gr.

Στη λίστα περιλαμβάνονται μικρά διαμάντια τα οποία εάν έρθουν σε κατάλληλα χέρια  θα λάμψουν και θα φέρουν σημαντικές αποδόσεις στους νέους ιδιοκτήτες.

Η αναβολή των δύο μηνών δόθηκε διότι οι υποψήφιοι αγοραστές ζητούσαν  περισσότερο χρόνο προετοιμασίας για την συγκέντρωση των απαραίτητων  δικαιολογητικών  συμμετοχής αλλά και η εξασφάλιση των χρημάτων.

 Ο καθορισμός του τιμήματος ανά πλειστηριασμό.

Το ΤΑΙΠΕΔ σε συνεργασία με το δικηγορικό γραφείο KLC και την ΕΤΑΔ θα διαμορφώσουν μια τιμή εκκίνησης για το κάθε ακίνητο ξεχωριστά η οποία θα περιλαμβάνει  και  την προτεινόμενη τιμή των ενδιαφερόμενων για να διαμορφωθεί στο τέλος η τιμή εκκίνησης  του πλειστηριασμού. Στην eauction.gr θα εισέρχονται καινούργιες τιμές και υψηλότερες από την αρχική έτσι ώστε  το ακίνητο να κατοχυρωθεί στην πιο  καλύτερη οικονομική πρόταση για το ΤΑΙΠΕΔ. Να σημειωθεί ότι οι υποψήφιοι αγοραστές  με την κατάθεση των δικαιολογητικών θα πρέπει να καταθέσουν και την  οικονομική τους προσφορά.

1)Στο σφυρί το Ξενία Κύθνου για 99 χρόνια.

Ανάμεσά τους είναι το Ξενία Κύθνου με δύο ιαματικές  πηγές εντός του οικοπέδου συνολικής επιφάνειας 7.018 τετραγωνικών μέτρων. Ακόμη περιλαμβάνονται αγροτεμάχιο 168.508 τ.μ. στη Σαμπάριζα Ερμιόνης Ν. Αργολίδας και το παραθαλάσσιο οικόπεδο 149.734 τ.μ. στη Νέα Ηρακλείτσα Ν. Καβάλας. Επίσης στο χαρτοφυλάκιο συμμετέχουν ακίνητα  στο κέντρο της Αθήνας , παλιό αρχοντικό στην Ανδρίτσαινα Ηλείας και οι εγκαταστάσεις  Ειρηνοδικείου  στην Κλειτορία Αχαΐας.

Πιο αναλυτικά: Το Ξενία της Κύθνου:  

Θεωρείται η πρώτη τουριστική υποδομή spa στην Ελλάδα

Το Υδροθεραπευτήριο σχεδιάστηκε από τον βασιλικό αρχιτέκτονα την Οθωμανική περίοδο, Christian Hansen, ενώ μεταξύ 1871-1891,το κτίριο τροποποιήθηκε από τον αρχιτέκτονα Τσίλλερ Υπάρχουν 2 αναγνωρισμένες ιαματικές πηγές, η πηγή «Άγιοι Ανάργυροι» που βρίσκεται στο Υδροθεραπευτήριο και η «Κακάβος» η οποία βρίσκεται 50 μ. μακριά από την πρώτη. Η απόσταση από την παραλία είναι 100 μ.

Η εγγύτητα στην Αθήνα και άλλα Κυκλαδίτικα νησιά (Σέριφος, Σίφνος, Μήλος, Σύρος) αποτελεί πλεονέκτημα. Το συγκρότημα αποτελείται από το ξενοδοχείο Ξενία (με δυναμικότητα 96 κλινών κατανεμημένα σε 46 δωμάτια), 1 Υδροθεραπευτήριο με 14 μαρμάρινα λουτρά (διατηρητέο), 1 υδρομασάζ και υποστηρικτικές υποδομές. Συνολική δομημένη επιφάνεια: 4.040,45 τμ

2)Οικόπεδο στη Σαμπάριζα Ερμιόνης Ν. Αργολίδας.

Παραθαλάσσιο ακίνητο με ανεμπόδιστη θέα στο νησί της Ύδρας το οποίο έχει τακτική θαλάσσια σύνδεση με την Ερμιόνη. Το ακίνητο βρίσκεται κοντά σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, όπως το Πόρτο Χέλι, η Ύδρα και οι Σπέτσες. Επίσης, βρίσκεται δίπλα στα θέρετρα του Porto Hydra και του Hydra Beach (2 χλμ.) και κοντά σε πολλές πολυτελείς εξοχικές κατοικίες.  Ο παγκοσμίως γνωστός και δημοφιλής προορισμός της Αρχαίας Επιδαύρου με το ομώνυμο Ελληνιστικό θέατρο βρίσκεται, επίσης, πολύ κοντά στο ακίνητο. Απέχει 14 χλμ. από το κέντρο της Ερμιόνης, 4 χλμ. από τη Θερμησία, 30 χλμ. από το Πόρτο Χέλι και 175 χλμ. από την Αθήνα.  Το ακίνητο είναι κατάλληλο για την ανέγερση ξενοδοχειακού συγκροτήματος υψηλού επιπέδου και παραθεριστικών κατοικιών Συνολικής έκτασης: 168.508,28 τμ.

 3)Νέα Ηρακλείτσα, Καβάλα: Όμορα παραθαλάσσια οικόπεδα  

Το ακίνητο εντάσσεται στον κόλπο του Παλαιού, είναι επίπεδο, έχει αμμώδες παραλιακό μέτωπο μήκους 600 μ. και διαθέτει απεριόριστη θέα στον κόλπο της Καβάλας και στα ανατολικά παράλια της νήσου Θάσου. Το ακίνητο έχει άμεση πρόσβαση από (και προς) την Εγνατία Οδό, την παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, ενώ ο παραλιακός δρόμος που συνδέει τη Νέα Ηρακλείτσα με την πόλη της Καβάλας διέρχεται από το δυτικό της όριο. Η απόσταση του από την Καβάλα είναι 14 χλμ, από το Διεθνές Αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας 45 χλμ και 140 χλμ από τη Θεσσαλονίκη. Τα πλησιέστερα λιμάνια είναι η Καβάλα και η Νέα Πέραμος (2,5 χλμ). Η Νέα Ηρακλείτσα είναι ένας παραθαλάσσιος οικισμός που συνδυάζει χρήσεις τουρισμού και αναψυχής, και ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες, αποτελεί περιοχή παραθεριστικής κατοικίας. Αποτελεί πόλο έλξης τουριστών από την βόρεια Ελλάδα, τις χώρες της Βαλκανικής και την Ευρώπη. Σε όμορη έκταση υφίσταται και λειτουργεί δημοτικό camping.

 4)Ακίνητο:  Αιόλου 17 & Ερμού 64, Αθήνα, Εμβαδόν Γεωτεμαχίου 472,14 τμ

Υφιστάμενα κτίσματα Γ’ υπερ του ισογείου οροφοδιαμέρισμα, σε πολυώροφο γωνιακό κτίριο επαγγελματικών χώρων. Δομημένη επιφάνεια : 320,60 τμ

Περιγραφή ακινήτου  Ποσοστό συνιδιοκτησίας επί όλου του οικοπέδου 60/1000.Ιδανικό μερίδιο 2/3 εξ αδιαιρέτου του διαμερίσματος Οι χώροι του ορόφου έχουν ενοποιηθεί.  Το κτίριο έχει κατασκευαστεί την δεκαετία του 1950 και διαθέτει δύο ανελκυστήρες. Το ακίνητο βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην ευρύτερη περιοχή του Συντάγματος, στο Μοναστηράκι κοντά στην πλατεία Καπνικαρέας. Απέχει 150μ από το σταθμό του ΜΕΤΡΟ και του ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι.  Οι επιτρεπόμενες χρήσεις ‘’Πολεοδομικού Κέντρου’’, στις οποίες εμπίπτει το ακίνητο, δίνουν την δυνατότητα αξιοποίησης μέσα από ένα μεγάλο φάσμα χρήσεων γης (γραφεία, οικιστικές, τουριστικές, εμπορικές, κ.α.)

5)Πενταώροφο κτίριο 894 m2 στο κέντρο της Αθήνας (Ιπποκράτους 88)

Πολυώροφο κτίριο γραφείων, στο κέντρο της Αθήνας αποτελούμενο από: Υπόγειο: 122,91 τμ Ισόγειο με πατάρι: 122,91 τμ + 84,29 τμ Α΄ όροφο:122,97 τμ Β΄ όροφο: 122,97 τμ Γ΄ όροφο: 122,97 τμ Δ΄ όροφο: 101,35 τμ Ε΄ όροφο: 79,72 τμ Δώμα: 13,82 τμ Συνολική δομημένη επιφάνεια: 893,91 τμ Περιγραφή ακινήτου: Το κτήριο έχει κατασκευαστεί στα τέλη της δεκαετίας του εβδομήντα και είναι σε σχετικά καλή κατάσταση. Διαθέτει εύκολη πρόσβαση καθώς βρίσκεται σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου από κεντρικούς σταθμούς του ΜΕΤΡΟ. Το ακίνητο είναι μερικώς μισθωμένο. Έχουν κατατεθεί Διεκδικητικές Αγωγές εξώσεων για τους μισθωμένους ορόφους και η μίσθωση του ισογείου λήγει το 2021.

6)Λιθόκτιστο τριώροφο κτίριο 362 m2 στην Ανδρίτσαινα Ηλείας.

Τριώροφο λιθόκτιστο κεραμοσκεπές κτίριο συνολικής δομημένης επιφάνειας 362,35 τμ. Περιγραφή ακινήτου Πρόκειται για κεραμοσκεπές κτίσμα προ του 1935 με ισόγειο επιφάνειας 136,31 τμ και Α’ και Β’ όροφο επιφάνειας 113,02 τμ έκαστος. Το κτίριο ανακαινίστηκε το 1990. Αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της παραδοσιακής τοπικής αρχιτεκτονικής στην οποία κυριαρχεί το απλό, λιτό, αυστηρό και γεωμετρικό ύφος.  Οι χρήσεις γης που αποδίδονται στο ακίνητο εμπίπτουν στην κατηγορία «Πολεοδομικά κέντρα, κεντρικές λειτουργίες πόλης, τοπικό κέντρο συνοικίας, γειτονιάς».  Η κωμόπολη της Ανδρίτσαινας αποτελεί σήμερα ελκυστικό τουριστικό προορισμό, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες. Το ακίνητο απέχει 233 χλμ. από την Αθήνα, 65 χλμ. από τον Πύργο, 45 χλμ. από τα Κρέστενα, 55 χλμ. από την Αρχαία Ολυμπία και 80 χλμ. από την Τρίπολη.

7)Κλειτορία, Αχαΐα: Πρώην Ειρηνοδικείο.

Διώροφο κτίσμα στο ορεινό χωριό Κλειτορίας του Δήμου Καλαβρύτων.Συνολική δομημένη επιφάνεια 589,87 τμ αποτελούμενη από: υπόγειο 203 τμ, ισόγειο 199,80 τμ και Α’ όροφο 187,07 τμ. Περιγραφή ακινήτου.Το ακίνητο βρίσκεται στον ορεινό οικισμό της Κλειτορίας, σε υψόμετρο 530 μ, είναι σε καλή κατάσταση και ελεύθερο από το 2012. Βρίσκεται σε απόσταση 400μ από την κεντρική πλατεία και είναι προσβάσιμο μέσω της επαρχιακής οδού Τρίπολης-Καλαβρύτων Δεν υφίστανται περιορισμοί όσον αφορά στις χρήσεις γης.