Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότεροι από 30 φάκελοι εκδήλωσης ενδιαφέροντος κατατέθηκαν την περασμένη Πέμπτη για τα 15 ακίνητα που βγήκαν σε πλειστηριασμό από την «Ektasis Development» η οποία βρίσκεται σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης καθώς η εταιρεία βρέθηκε σε οικονομικό αδιέξοδο και τα περιουσιακά της στοιχεία πέρασαν στις τράπεζες.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές το ενδιαφέρον ήταν αυτή τη φορά έντονο (μετά από αλλεπάλληλες παρατάσεις του πλειστηριασμού), ειδικά για τα ακίνητα που τα χαρακτηριστικά τους τα κάνουν κατάλληλα για επαγγελματική χρήση.

Ο διαγωνισμός έθεσε σε εγρήγορση τους επαγγελματίες και ειδικότερα τις Εταιρείες Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσία (ΑΕΕΑΠ) καθώς διαπίστωσαν ότι υπάρχουν ευκαιρίες.

Η ουσία του διαγωνισμού κρύβεται στα ήδη ενοικιαζόμενα ακίνητα από σούπερ μάρκετ και επιχειρήσεων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών αφού ο νέος αγοραστής των ακινήτων θα έχει άμεσα έσοδα.

Ωστόσο το «πετράδι» της διαγωνισμού είναι το ερειπωμένο κτίριο του εργοστασίου της KODAK.

Σύμφωνα με τους ειδικούς πρόκειται για το καλύτερο κτίριο από πλευράς θέσης και μπορεί να εξελιχθεί σε συγκρότημα γραφείων με όλες τις σύγχρονες υποδομές και κυρίως να λάβει τα χαρακτηριστικά ενός πράσινου κτιρίου μέσα στην Αθήνα.

Πιο αναλυτικά το κτίριο της KODAK προσδιορίζεται ως «φιλέτο» καθώς η συνολική του επιφάνεια ανέρχεται σε 16.907,22τ.μ. εκ των οποίων ρυμοτομούνται τα 797,45 τ.μ.

Το οικόπεδο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο, με συντελεστή δόμησης 1 και η κάλυψη φτάνει στο 40%. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ενδεικτικά για κατοικίες, Ξενοδοχεία 4* και άνω, γραφεία, τράπεζες, ασφάλειες, Κοινωφελείς Οργανισμοί, Διοίκηση (πλην Υπουργείων), εστιατόρια, πολιτιστικά Κτίρια, διαγνωστικά κέντρα κ.α.).

Η ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αμαρουσίου έχει προσελκύσει την ανέγερση γραφείων υψηλής κλάσης όπως αυτά της Google Hellas, Trastor, E&Y, Deloitte, Viohalco κ.α.

Σε κοντινή απόσταση 200μ. βρίσκεται η Λεωφόρο Κηφισίας επίσης σε μικρή απόσταση 400μ. περίπου βρίσκεται ο σύγχρονος αυτοκινητόδρομος της Αττικής Οδού.

Το ακίνητο εξυπηρετείται άρτια και από την αστική συγκοινωνία, καθώς κατά μήκος της Λ. Κηφισίας υπάρχει πυκνό δίκτυο λεωφορείων ενώ σε απόσταση περίπου 1200μ. βρίσκεται ο σταθμός «Νερατζιώτισσα» της γραμμής 1 του ΗΣΑΠ και του προαστιακού. Επιπλέον ο σταθμός του προαστιακού σιδηρόδρομου «Λεωφόρος Κηφισίας» στο δαχτυλίδι που τέμνει η Αττική Οδός την διερχόμενη Λεωφόρο Κηφισίας στον Παράδεισο Αμαρουσίου, απέχει 450μ. από το ακίνητο.

Που θα φτάσει το τίμημα για το κτίριο της KODAK

Ως επτασφράγιστο μυστικό κρατούν οι ενδιαφερόμενοι το τίμημα ο οποίο κατέθεσαν ενώ εμφανίστηκαν περισσότερες από δύο υποψηφιότητες και με την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα γνωστοποιηθεί ο νέος ιδιοκτήτης ο οποίος όμως θα πρέπει να προχωρήσει σε επένδυση πολλών εκατομμυρίων, για να έρθει στη επιθυμητή του μορφή.

Έτσι το τίμημα θα αντικατοπτρίζει την αξία της γης όπως και τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η γεωγραφική του θέση.

Πότε θα ανοίξουν οι φάκελοι

Οι φάκελοι και για τα 15 ακίνητα θα αποσφραγιστούν την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου ενώ θα χρειαστούν περισσότερες από 3 μέρες για να καταγραφούν τα πρακτικά και η ανάδειξη του πλειοδότη που είχε προσφέρει το υψηλότερο τίμημα.

Για τις περιπτώσεις των ακινήτων που υποβλήθηκε μόνο μία προσφορά όπως και για αυτά που δεν υπήρχε ενδιαφέρον η διαδικασία θα επαναπροσδιοριστεί με ανακοίνωση από την Ειδική Διαχειρίστρια κα Βασιλική Τσιατά.

Ανάμεσα στα ακίνητα που έχουν ενδιαφέρον για 5 όμορα αγροτεμάχια συνολικής επιφάνειας 129.030,39 τ.μ. (41.666,79 τ.μ.+ 20.837,48 τ.μ+ 20.213,83 τ.μ.+ 20.649,55 τ.μ. + 25.662,74 τ.μ.), είναι εκτός σχεδίου πόλεως άρτια και οικοδομήσιμα, ενώ χρησιμοποιούνται για αγροτική καλλιέργεια. Βρίσκεται επί της λεωφόρου Μαραθώνας Κάτω Σουλίου, στο χωριό Κάτω Σούλι του Δήμου Μαραθώνα Το ακίνητο, βρίσκεται στον κάμπο του Μαραθώνα, κοντά στην παραλία του Σχοινιά. Βρίσκεται δίπλα από το Εθνικό Πάρκο Σχοινιά και το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο.

Νίκος Θεοδωρόπουλος