Έρχεται δίκτυο σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών IX στη Δυτική Αθήνα;
Ηλεκτρικό αυτοκίνητο
Έρχεται δίκτυο σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών IX στη Δυτική Αθήνα;
Ηλεκτρικό αυτοκίνητο
Πηγή Εικόνας: Photo by Mike from Pexels

Ένα νέο ειδικό πρόγραμμα για την παροχή κινήτρων για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, σκούτερ και ποδηλάτων ετοιμάζει αυτό το διάστημα το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Όπως επισημαίνουν πηγές στο economix.gr, ακόμη δεν έχουν οριστικοποιηθεί τα ποσά που θα χρειαστούν για να «τρέξει» το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Ωστόσο, κατά τη χθεσινή παρουσία του στο ΟΝΝΕΔ Talks, ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης αποκάλυψε ότι το ποσό αυτό αναμένεται να προκύψει από το Ταμείο Ρύπων. Εντός των επόμενων ημερών άλλωστε αναμένεται να υπάρξει επίσημη ενημέρωση και από πλευράς υπουργείου αναφορικά με ενδεχόμενες τρίτες πηγές χρηματοδότησης του προγράμματος καθώς και για το ακριβές χρονοδιάγραμμά του.

Από εκεί και πέρα, η επιδότηση για τα αυτοκίνητα δεν θα είναι κλιμακωτή αλλά ενιαία και συγκεκριμένη για όλους τους τύπους των αυτοκινήτων και, υπό αυτό το πρίσμα, τα ποσά που θα διοχετευτούν δεν θα διαφοροποιούνται ανάλογα με το αυτοκίνητο. «Θα χρησιμοποιήσουμε αρκετά χρήματα προκειμένου να κάνουμε πράξη ένα ειδικό πρόγραμμα για την παροχή κινήτρων στην αγορά, όχι μόνο για ηλεκτρικά αυτοκίνητα αλλά και για ηλεκτρικά σκούτερ και ποδήλατα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.

Ο στόχος του υπουργείου Ενέργειας είναι να κινητοποιήσει έτι περαιτέρω και τις νεότερες γενιές γύρω από τη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων και, γι’ αυτόν τον λόγο, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στα σκούτερ και τα ποδήλατα. «Η ενίσχυση για ηλεκτρικά σκούτερ και ποδήλατα θα είναι μεγαλύτερη και πιο ωφέλιμη για τον αγοραστή» σημείωσε ο υπουργός και συμπλήρωσε πως «θέλουμε οι νέοι να είναι πρωταγωνιστές στη νέα αυτή εποχή».

«Τα ηλεκτρικά σκούτερ, τα ηλεκτρικά ποδήλατα και τα ηλεκτρικά οχήματα δεν είναι πολυτέλεια αλλά πολιτική για την ενίσχυση του περιβάλλοντος», κατέληξε ο υπουργός.