Πηγή Εικόνας: Economix

Η χθεσινή υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας για τον αγωγό East Med είχε, μεταξύ άλλων, μικρά… σημεία που έκαναν μεγάλη διαφορά. Το economix.gr βρέθηκε στην εκδήλωση και σας παρουσιάζει αυτά που έμειναν σε αρκετό κόσμο.

Παίχτηκαν… καθυστερήσεις
Δεν ήταν και το καλύτερο να περιμένεις την περίπου μισάωρη καθυστέρηση για την υπογραφή του αγωγού. Βλέπετε, λίγο το κρύο, λίγο η προσμονή για τήρηση του χρονοδιαγράμματος, έφερε λίγη γκρίνια. Δεν περίμεναν να γίνει… ‘the greek way” η υπογραφή.

Η στάση Νετανιάχου

Πηγή Εικόνας: Economix

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ ήταν ο μόνος από τους τρεις ηγέτες που έκανε στάση, ύστερα από την υπογραφή της συμφωνίας, μπροστά σε δημοσιογράφους από τη χώρα του για να παραχωρήσει δηλώσεις. Τον κ. Νετανιαχου ακολουθούσε ολιγάριθμη αντιπροσωπεία εκπροσώπων του Τύπου, οι οποίοι τον ρώτησαν περισσότερα για τον αγωγό.

Ο ενωτικός κύριος Χατζηδάκης
Η λέξη «κύριος» έχει όλη τη σημασία της λέξης. Όχι μόνο γιατί, με εντολή του ίδιου του πρωθυπουργού, ο Κωστής Χατζηδάκης κάλεσε τους προκατόχους του κ.κ. Μανιάτη και Σταθάκη αλλά και γιατί ο ίδιος κάλεσε τον καθένα ξεχωριστά για μια φωτογραφία. Και οι δύο άλλωστε είχαν βάλει το λιθαράκι τους

για την υπογραφή. Σε κάθε περίπτωση, ο υπουργός στάθηκε στην είσοδο προκειμένου να χαιρετίσει όσο το δυνατόν περισσότερους παρευρισκόμενους.

Το έλεγε από την πρώτη μέρα…
Η χθεσινή υπογραφή για τον East Med επιβεβαίωσε αυτό που είχε πει ο Χατζηδάκης, ήδη από την τελετή παραλαβής – παράδοσης, για τα νέα του καθήκοντα. Σε αρκετά θέματα «θα λειτουργήσω ως ένας μικρός υπουργός Εξωτερικών». Η ενεργειακή διπλωματίας της Αθήνας, μετά και την έντονη προκλητικότητα της Άγκυρας, επιβεβαιώνει περίτρανα εκείνη την τοποθέτησή του.