Airbnb Office
Airbnb Office
Πηγή Εικόνας: Flickr - Open Grid Scheduler / Grid Engine

Κλυδωνίζεται ο θεσμός του Airbnb στη χώρα μας μετά την απόφαση που πέτυχε η δικηγόρος Βασιλική Αχριάνη στο Ναύπλιο. Μιλά στο economix.gr και αποκαλύπτει ότι η απόφαση είναι οριστική, καθώς είχε κερδίσει τα ασφαλιστικά μέτρα τον περασμένο Αύγουστο και, με την πρόσφατη απόφαση που εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Ναυπλίου, απαγόρευσε την εκμίσθωση του ακινήτου, διότι η δικηγόρος κα Βασιλική Αχριάνη επικαλέστηκε τον κανονισμό της πολυκατοικίας που ανέφερε ότι απαγορεύεται η χρήση ξενοδοχείου.

Ανάμεσα στα επιχειρήματα που επικαλέστηκε η δικηγόρος ήταν και οι οχλήσεις από τους ενοίκους του διαμερίσματος, με αποτέλεσμα η έδρα του Δικαστηρίου να εκδώσει μια αρνητική απόφαση για τον εκμισθωτή του ακινήτου.

Η κα Βασιλική Αχριάνη θεωρεί ότι η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ναυπλίου δημιουργεί προβλήματα στο νεοσύστατο θεσμό της βραχυχρόνιας μίσθωσης. Η ίδια υποστηρίζει ότι ανοίγει ο δρόμος για αγωγές σε όσους νοικιάζουν τα διαμερίσματά τους ως καταλύματα και ο νόμος 4416 του 2016, πιθανόν να μην είναι αρκετός για να υποστηρίξει αυτή τη δραστηριότητα.

Τόνισε ότι ακόμη και στην περίπτωση που ο κανονισμός της πολυκατοικίας δεν είναι τόσο σαφής, όπως ήταν στην συγκεκριμένη περίπτωση που προσδιόριζε τη λέξη ξενοδοχείο, μπορεί να αναζητηθούν και άλλα επιχειρήματα, έτσι ώστε να αποτρέψουν την εκμίσθωση ενός διαμερίσματος σε μία πλατφόρμα.

Η ίδια αποκάλυψε ότι έχει δεχθεί προτάσεις για να αναλάβει ανάλογες υποθέσεις στην Αθήνα.