Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την πρόθεσή του να προχωρήσει σε αποκρατικοποιήσεις στον χώρο της ενέργειας διατύπωσε πριν από λίγη ώρα σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως «θα υπάρξει σύντομα διαδικασία αποκρατικόποιησης στον τομέα της ενέργειας που θα προσφερθεί στους επενδυτές» και συνέχισε τονίζοντας πως «αναφέρομαι στην απόσυρση των δικτύων από τη δημόσια εταιρεία ενέργειας που θα ανοίξει τον δρόμο για να κατευθυνθούν τα κεφάλαια προς τις ανανεώσιμες πηγές».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε πως έχει δεσμευτεί για το κλείσιμο όλων των λιγνιτικών μονάδων έως το 2028 και ξεκαθάρισε ότι η δημόσια επιχείρηση ενέργειας θα πρέπει να μετακινηθεί προς τι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ).

Υπενθυμίζεται ότι το Green Tank χαρακτήρισε ως ιστορική αυτή την απόφαση ενώ, σε ανακοίνωσή του, ανέφερε: «Συγχαρητήρια στην ελληνική κυβέρνηση για την ιστορική απόφαση της πλήρους απεξάρτησης από τον λιγνίτη ως το 2028. Είναι απολύτως απαραίτητο η απόφαση αυτή να αποτυπωθεί στο υπό αναθεώρηση Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα, ενώ ταυτόχρονα επιβάλει την αλλαγή πλεύσης σε ό,τι αφορά την υπό κατασκευή νέα λιγνιτική μονάδα της ΔΕΗ «Πτολεμαΐδα 5»».