ΥΠΕΝ κτίριο Μεσογείων
Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ΥΠΕΝ
ΥΠΕΝ κτίριο Μεσογείων
Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ΥΠΕΝ
Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μπορεί να άργησε αλλά δημοσιεύτηκε και τυπικά ο διορισμός του Νίκου Πευκανιάκη ως διευθυντή του Υπουργικού Γραφείου του Κωστή Χατζηδάκη στη Μεσογείων.

Ο Νίκος Πευκιανάκης δεν είναι τυχαίος – το αντίθετο αποτελεί παλαιό γνώριμο και άνθρωπο εμπιστοσύνης του Κωστή Χατζηδάκη. Έχει διατελέσει και παλιότερα διευθυντής του (στο Ανάπτυξης), έχει περάσει παλαιότερα από το Διοικητικό Συμβούλιο των ΕΛΠΕ και για μια (επεισοδιακή περίοδο) θήτευσε και στη θέση αντιπροέδρου στον ΔΕΣΦΑ. Αργότερα συνεργάστηκε με τον Γιάννη Πλακιωτάκη και δειτέλεσε μετακλητός της ΝΔ στη Βουλή.

Με τον διορισμό Πευκιανάκη ολοκληρώνεται η τριπλέτα των διευθυντών της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΝ. Στον Υφυπουργό Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Γεράσιμο Θωμά έχει διοριστεί, όπως έγραψε το economix.gr, διευθυντής ο Καλκανδής Κωνσταντίνος και στον Υφυπουργό Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος η Άννα Παπαδοπούλου.

Την τελευταία μην την ψάξετε στη Μεσογείων, θα τη βρείτε στην Αμαλιάδος (σε ένα από τα πρώτα κτίρια Βωβού στην Αθήνα), όπου ο καθηγητής Δημήτρης Οικονόμου, ως ειδικός περί τη χωροταξία, εγκατέστησε το γραφείο του, αφού εκεί ήταν η ιστορική έδρα του ΥΠΕΧΩΔΕ και το γραφείο του αείμνηστου Αντώνη Τρίτση, το οποίο εγκατέλειψε μόνο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.