Μέσα σε λίγα λεπτά από την ανακοίνωση της νέας ελληνικής κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, εξέδωσε ανακοίνωση συγχαρητηρίων η διαΝΕΟσις! Ο γνωστός φορέας ερευνών – think tank του Δημήτρη Δασκαλόπουλου, που έχει κάνει πολύ σοβαρή εργασία τα τελευταία χρόνια σε πολλά θέματα πολιτικής, δεν εξέδωσε ανακοίνωση για τη κυβέρνηση συνολικά – άλλωστε δεν παίρνει θέση στο πολιτικό παιχνίδι, παρά το ότι έχει ευκρινή ιδεολογικά χαρακτηριστικά – αλλά για την υπουργοποίηση ενός δικού της ανθρώπου: του Κυριάκου Πιερρακάκη! Η άμεση αντίδραση ήταν ενδεικτική του ότι όλοι γνώριζαν ότι επίκειται η υπουργοποίηση του δεύτερου Κυριάκου του σχήματος…

Στην ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Η διαΝΕΟσις με χαρά και υπερηφάνεια εύχεται στον Κυριάκο Πιερρακάκη -μέχρι πρότινος Διευθυντή Ερευνών της και νυν Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης– καλή επιτυχία και δύναμη στα νέα καθήκοντά του.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης εντάχθηκε στο δυναμικό της διαΝΕΟσις εξ αρχής. Από τη θέση του Διευθυντή Ερευνών συντόνισε και υποστήριξε τη δραστηριότητα περίπου τριάντα ερευνητικών ομάδων, που εκπόνησαν σημαντικές μελέτες καταθέτοντας παράλληλα εκατοντάδες προτάσεις πολιτικής για θέματα όπως το φορολογικό σύστημα της χώρας, η λειτουργία του δικαστικού συστήματος, η καταπολέμηση της ακραίας φτώχειας και, βεβαίως, ο ψηφιακός μετασχηματισμός της δημόσιας διοίκησης.

Ο Κυριάκος συμμετείχε στην παρουσίαση αυτών των αποτελεσμάτων στους αρμόδιους κυβερνητικούς και πολιτικούς φορείς και στη διάχυση των ερευνητικών ευρημάτων και συμπερασμάτων σε δημόσιες εκδηλώσεις και στα ΜΜΕ. Ο ρόλος του στη διαμόρφωση του έργου της διαΝΕΟσις και της επικοινωνίας αυτού στα κέντρα λήψης αποφάσεων υπήρξε πολυδιάστατος και καταλυτικός.

Όλοι εμείς, η ομάδα της διαΝΕΟσις, είμαστε βέβαιοι πως το ήθος, η επιστημονική κατάρτιση και η εργατικότητά του θα διαφανούν και αυτήν τη φορά στα νέα και απαιτητικά καθήκοντα που αναλαμβάνει για το κοινό καλό.

Θερμά συγχαρητήρια Κυριάκο μας!»